Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Έρευνα: Θέλετε να βρείτε δουλειά;- Παίξτε video games

Θέλετε να προσληφθείτε σε δουλειά; Δεν έχετε παρά να παίξετε... video games.

Παίζοντας δύο ώρες βιντεοπαιχνίδια την εβδομάδα, αποκτάτε τα κατάλληλα εφόδια για να διεκδικήσετε μία θέση εργασίας, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα "Telegraph".

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης δείχνει ότι, τα βιντεοπαιχνίδια όπως "Minecraft" και "Tomb Raider" μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες.

Ο Ματ Μπαρ, λέκτορας στον τομέα της πληροφόρησης, δήλωσε ότι, τα πορίσματα της έρευνάς του δείχνουν ότι, τα σύγχρονα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να ενθαρρύνουν τους παίκτες να αναπτύξουν , μεταξύ άλλων, κριτική σκέψη.

Στη μελέτη του Μπαρ συμμετείχαν 36 πτυχιούχοι που χωρίστηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες. 

Η πρώτη ήταν μια ομάδα ελέγχου ενώ η δεύτερη με 16 μαθητές κλήθηκε να παίξει οκτώ βιντεοπαιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των "Borderlands 2", "Minecraft" και "Tomb Raider", υπό ελεγχόμενες συνθήκες, καταγράφοντας συνολικά 14 ώρες παιχνιδιού σε μία περίοδο οκτώ εβδομάδων.

Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι, η ομάδα που έπαιξε βιντεοπαιχνίδια παρουσίασε βελτίωση στον τομέα της επικοινωνίας και σε θέματα προσαρμοστικότητας σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Βρετανός λέκτορας, "Τα σύγχρονα βιντεοπαιχνίδια απαιτούν συχνά από τους παίκτες να ελίσσονται και να επινοούν πολλαπλούς τρόπους για την εκπλήρωση ενός έργου. Ο τρόπος σχεδιασμού των παιχνιδιών ενθαρρύνει συχνά την κριτική σκέψη και την αντανακλαστική μάθηση...  Η έρευνα δείχνει επίσης ότι, η αναπαραγωγή εμπορικών βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να επηρεάσει θετικά την ικανότητα επικοινωνίας και την προσαρμοστικότητα των ενηλίκων γεγονός που  υποδηλώνει ότι τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να διαδραματίσουν ένα ρόλο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

Tags
Back to top button