Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ερευνα: Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί εργοδότες δεν είναι καθόλου προετοιμασμένοι για τις αλλαγές μετά το Brexit

Σύμφωνα με την έρευνα, 30% των επιχειρήσεων αναμένουν ότι η ελευθερία μετακίνησης προς τη χώρα θα συνεχιστεί για τους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, αρκεί να έχουν προσφορά για συγκεκριμένη θέση εργασίας. Άλλο ένα 17% πιστεύει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους υφιστάμενους κανονισμούς.

Το RF χαρακτήρισε αυτές τις προσδοκίες «εντελώς αβάσιμες», δεδομένου του ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει υποσχεθεί να μειώσει τη μετανάστευση στη Βρετανία σε πενταψήφια νούμερα, άσχετα από τις ανάγκες των επιχειρήσεων για εργατικό δυναμικό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Full Fact, ο οποίος διερευνά στατιστικές και πολιτικές δηλώσεις στη Βρετανία, το 2016 μετανάστευσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου 250.000 άτομα από άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ περίπου 117.000 υπήκοοι κρατών της ΕΕ εγκατέλειψαν τη Βρετανία και μετανάστευσαν στο εξωτερικό, αποδίδοντας δηλαδή μια «καθαρή μετανάστευση» 133.000 ατόμων.)

Η Μέι όμως έχασε την πλειοψηφία της στη Βουλή σε αχρείαστες πρόωρες εκλογές την Πέμπτη, δημιουργώντας πολιτική αναστάτωση μία εβδομάδα προτού η Βρετανία ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους όρους εξόδου της, συνομιλίες πρωτοφανούς πολυπλοκότητας που θεωρητικά θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2019, όταν αναμένεται να αποχωρήσει η Βρετανία οριστικά.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό φαίνεται τώρα ακόμα πιο φιλόδοξο από ποτέ, καθώς μεταξύ άλλων η πύρρειος εκλογική νίκη της Μέι έδωσε θάρρος στα μέλη του κόμματός της που διαφωνούν με τη στάση της για σκληρό Brexit και την αποχώρηση από την ενιαία αγορά της Ευρώπης για να μειωθεί η μετανάστευση.

Σύμφωνα με την έρευνα, 46% των επιχειρήσεων που απασχολούν υπηκόους άλλων χωρών της ΕΕ είπαν ότι δεν αναμένουν πτώση τον αριθμό των απασχολούμενων, παρότι τα επίσημα στοιχεία ήδη δείχνουν μια απότομη μείωση σε αριθμούς καθαρής μετανάστευσης.

«Υπάρχει ένα απόλυτο χάσμα μεταξύ αυτού που θέλουν και αναμένουν οι επιχειρήσεις από το μεταναστευτικό μας σύστημα μετά το Brexit, και αυτό που έχει υποσχεθεί να παραδώσει η κυβέρνηση», είπε ο Στίβεν Κλαρκ, αναλυτής πολιτικής στο κέντρο RF. «Είναι ζωτικής σημασίας να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές και να δοθούν αρκετά (στοιχεία) σε επιχειρήσεις ώστε να προετοιμαστούν για ένα νέο καθεστώς», τόνισε, αναφέροντας την ιδιαίτερη σημασία των αλλαγών σε συγκεκριμένους τομείς όπως η γεωργία, η παραγωγή τροφίμων, ο κλάδος καταλυμάτων και ο τομέας των οικοδομών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button