Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα: Απογοητευμένο το 98% των Ελλήνων

Σχεδόν μία δεκαετία μετά τη μεγάλη κρίση του 2007-08 η οικονομική εμπιστοσύνη παγκοσμίως έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Πολλοί Ευρωπαίοι, Ιάπωνες και Αμερικανοί πλέον εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, σε αντίθεση με ένα χρόνο νωρίτερα. Αυτό δείχνει η ετήσια έρευνα του Pew Research Center σε 32 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η χώρα μας.

Παραόλα αυτά λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα η γενική άποψη για την οικονομία και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών παραμένει αρνητική, αφού μόλις το 46% των ερωτηθέντων στις 32 χώρες είναι ικανοποιημένοι με τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας τους.

Την ίδια ώρα οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες εμφανίζονται ανήσυχοι σε σχέση με το μέλλον: μόλις το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ένα ανήλικο παιδί στη χώρα τους θα μεγαλώσει με καλύτερες οικονομικές συνθήκες σε σχέση με τους γονείς του. Οι περισσότερο απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της επόμενης γενιάς εμφανίζονται οι Γάλλοι, οι Ιάπωνες και οι Έλληνες, σύμφωνα με την έρευνα.

Στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, καθώς και στην Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η αξιολόγηση των εθνικών οικονομικών συνθηκών είναι τώρα πιο θετική από ό,τι το 2007, αμέσως πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Σχεδόν έξι στους δέκα Αμερικανούς (58%) πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ είναι καλή. Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ ήταν μόλις 4,9% το 2016, ενώ την άνοιξη του 2009, το ποσοστό ανεργίας ήταν 9,3%.

Στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η οικονομία τους έχει βελτιωθεί.

Στην Ιαπωνία, το 41% σήμερα εκφράζει την άποψη ότι η οικονομία τους είναι σε καλή κατάσταση. Η ιαπωνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,8% το 2016, με την ανεργία να είναι στο 3,1%.  Το 2012, παρά την οικονομική ανάπτυξη στο 1,7%, μόνο το 7% θεωρούσε ότι η οικονομία βάδιζε σε καλό δρόμο.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά ευρήματα της νέας έρευνας του Pew Research Center που διεξήχθη μεταξύ 34.788 ερωτηθέντων σε 32 χώρες από τις 16 Φεβρουαρίου έως και 28 Απριλίου του 2017.
Απογοητευμένο το 98% των Ελλήνων

Όσον αφορά στην Ελλάδα η απαισιοδοξία είναι διάχυτη, με το συντριπτικό ποσοστό του 98% να θεωρεί ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι πολύ κακή. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών, όπου το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η οικονομία βελτιώνεται. Στις αναδυόμενες οικονομίες το ποσοστό των αισιόδοξων είναι 45%.

Tags
Back to top button