Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Επιστημονική έρευνα: Το ΔΝΤ «θάβει» το μέλλον των παιδιών στις πιο φτωχές χώρες

Έρευνα στην οποία ορισμένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μειώνουν την ικανότητα των γονιών, να φροντίσουν για τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών τους, στις πιο φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες του κόσμου.

Η έρευνα των πανεπιστημίων του Κέμπριτζ, της Οξφόρδης, του Άμστερνταμ και της Νέας Ζηλανδίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2,8 εκατ. άνθρωποι, για την περίοδο 2000 - 2005, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, στο επιστημονικό περιοδικό "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Για τις ανάγκες της μελέτης, εξετάστηκαν πέντε παράγοντες σχετικά με την υγεία των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε νερό, του υποσιτισμού, του καταφυγίου, της υγιεινής και της πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν πώς η μόρφωση των γονιών επηρεάζει την υγεία των παιδιών, σε συνδυασμό με τον ρόλο του ΔΝΤ στον καθορισμό των πολιτικών των χωρών αυτών, όσον αφορά στο πώς διαχειρίζονται τους πόρους για την Παιδεία και τη Δημόσια Υγεία.

Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν, ότι οι γονείς δυσκολεύονται, να φροντίσουν τα παιδιά τους, μετά τις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε στις χώρες αυτές το Ταμείο.

"Χωρίς πρόγραμμα του ΔΝΤ, τα παιδιά που ζουν σε ένα περιβάλλον όπου οι γονείς είναι μορφωμένοι, οι πιθανότητες να υποστούν υποσιτισμό είναι κατά 38% λιγότερες σε σχέση με άλλα, που ζουν με γονείς που δεν έχουν λάβει μόρφωση. Αντιθέτως, όπου υπάρχει πρόγραμμα του Ταμείου, η πιθανότητα αυτή μειώνεται στο 17%", αναφέρεται στην έρευνα.

Σημειώνεται πάντως, ότι οι ερευνητές αν και συνδέουν ξεκάθαρα τα προγράμματα του ΔΝΤ με τη μόρφωση των γονιών και την υγεία των παιδιών τους, δεν μπόρεσαν να συνδέσουν χωρίς καμία αμφιβολία το ΔΝΤ και την παιδική υγεία.

"Η έρευνά μας δείχνει, ότι σε αυτές τις χώρες, που είναι υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ, οι γονείς σε αγροτικές περιοχές παλεύουν περισσότερο για τη φροντίδα των παιδιών τους, σε σχέση με εκείνους που ζουν σε αντίστοιχες περιοχές όπου δεν υπάρχει πρόγραμμα του ΔΝΤ", σημειώνει ένας εκ των ερευνητών.

Εκπόσωπος του Ταμείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι δεν έχει δει ακόμη την έρευνα και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση, να τη σχολιάσει.

(Με πληροφορίες από RT, Φωτογραφία: AP Images/ Rafiq Maqbool)

Tags
Back to top button