Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Επιλέξαμε το σωστό ΤΟΜΑ-Το Marder αναδείχθηκε το πιο αποτελεσματικό τεθωρακισμένο της Ουκρανίας λένε οι Γερμανοί

Ο Άρμιν Παπεργκέρ, διευθύνοντας σύμβουλος του γερμανικού αμυντικού κολοσσού Rheinmetall, χαρακτήρισε το τεθωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού Marder το πιο αποτελεσματικό στοιχείο εξοπλισμού που έχει αποστείλει η χώρα του στην Ουκρανία.

Πολύ ευχάριστη είδηση και για την χώρα μας, μιας και το Marder αποτελεί μία από τις νεότερες προσθήκες τεθωρακισμένων στο οπλοστάσιό του ελληνικού στρατού.

Τι Είπε ο Επικεφαλής της Rheinmetall για το Marder

Πιο συγκεκριμένα, το γερμανικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης τύπου Marder έχει αποδείξει την υψηλή αποτελεσματικότητά του στην υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο Παπεργκέρ, διευθύνοντας σύμβουλος της γερμανικής αμυντικής Rheinmetall.

Σε συνέντευξή του με ξένο μέσο, ο Γερμανός εγκωμίασε την απόδοση του οχήματος και το χαρακτήρισε μία από τις πιο επιτυχημένες αποστολές εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως αυτήν την εβδομάδα η γερμανική εταιρεία παρέδωσε στο Κίεβο μία ακόμη παρτίδα Marder στην έκδοση 1A3, ολοκληρώνοντας την παράδοση της πλατφόρμας. 

Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός τέτοιων τεθωρακισμένων που έχουν λάβει οι ουκρανικές δυνάμεις έχει φτάσει σχεδόν τις 200 μονάδες. 

Όσο για την χώρα μας, να ανακαλέσουμε πως έχουν παραλάβει αλλά αναμένουμε και άλλες μονάδες Marder από την Γερμανία. Οι ελληνικές παραλαβές αφορούν και αυτές την έκδοση Marder 1A3, η οποία αναπτύχθηκε στον εν εξελίξει ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Marder 1A3: Αποδεδειγμένα Αποτελεσματικό

Όπως ήδη γνωρίζετε το Marder είναι ένα γερμανικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού, το οποίο σχεδιάστηκε για την Δυτική Γερμανία την δεκαετία του '1960. Αν και λίγοι το γνωρίζουν, το Marder έχει συμπληρώσει 50 χρόνια χρήσης αφού τέθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία το 1971.

Παρά την μεγάλη ηλικία του, ο γερμανικός στρατός έχει διατηρήσει τον στόλο Marder του επιχειρησιακό μέσω επιτυχημένων αναβαθμίσεων και εκσυγχρονισμών. Εύστοχο παράδειγμα αποτελεί η έκδοση Marder 1A3, η οποία αποτελεί σήμερα την πιο δημοφιλή εκδοχή της πλατφόρμας. Βρίσκεται σε λειτουργία στον γερμανικό στρατό αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. 

Η έκδοση Marder 1A3 έφερε πολλές νέες τροποποιήσεις και βελτιώσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες, ωστόσο η σημαντικότερη προσθήκη ήταν αυτή της επιπλέον θωράκισης. Οι Γερμανοί ενίσχυσαν την θωράκιση του κύτους του οχήματος και έτσι αυξήθηκε σημαντικά το επίπεδο προστασίας.

Πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές και παρατηρητές έχουν παρατηρήσει και επαινέσει την ικανότητά του Marder να επιβιώνει ακόμη και από ισχυρότατες εκρήξεις.

 

Tags
Back to top button