Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Ιταλό υπ. Άμυνας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας Λορέντζο Γκουερίνι είχε την Πέμπτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας και προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην ανακοίνωσή του υπουργείου υπογραμμίζεται πως συζητήθηκε ειδικότερα η σημασία σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας και συζητήθηκαν πρωτοβουλίες συνεργασίας για ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή, ενώ  τονίστηκε επίσης ο ρόλος της Επιχείρησης IRINI της ΕΕ και η συνεισφορά της στη εφαρμογή της απόφασης του ΣΑ ΗΕ για το embargo όπλων στην Λιβύη.

Το ενδιαφέρον στην επικοινωνία των δύο υπουργών είναι πως έρχεται μερικές ώρες μετά την επίσκεψη του υπουργού άμυνας της Ιταλίας στην Τρίπολη της Λιβύηςμ όπου ο Γκουερίνι συζητήθηκε με την κυβέρνηση Σάρατζ, με τις δύο πλευρές να συζητούν για αμυντική συνεργασία.

Κατά τη σημερινή  επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, πάντως, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν εκατέρωθεν επισκέψεις, στην Αθήνα και Ρώμη, για την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.

Tags
Back to top button