Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Επικεφαλής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό: «H Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο»

Ο επικεφαλής του thinktank European Stability Initiative,  Τζέραλντ Κνάους, ο οποίος θεωρείται ο  ιθύνων νους της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Άγκυρας για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα στην Τουρκία διαμηνύει ότι «το  μεγαλύτερο λάθος της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι δεν έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο προτάσεων προς της ΕΕ για το τι είναι απαραίτητο να γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στα νησιά».

Καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να σχεδιάσει ένα συγκεκριμένο πλάνο στο οποίο να αριθμούνται οι δεσμεύσεις της Ελλάδας για τη διαχείριση των μεταναστών στα ελληνικά νησιά και σε αντάλλαγμα να προτείνει τι χρειάζεται από την ΕΕ για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο. 


Ο  Τζέραλντ Κνάους χαρακτηρίζει την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, «βαθιά ανεπαρκή», ενώ σημειώνει ότι η αποτυχία είναι συλλογική και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. 

Το πραγματικό πρόβλημα, όπως λέει είναι η καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων. Η μεταφορά από τα νησιά σημειώνει απλώς ενθαρρύνει περισσότερες αφίξεις. 

«Η ΕΕ έχει κάνει το λάθος να αμελήσει να δεσμευτεί πώς θα βοηθήσει την Ελλάδα που είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει μόνη της την κατάσταση. Χρειάζονται συγκεκριμένες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση ώστε ΕΕ να μπορεί να δράσει όπως πρέπει», αναφέρει. 

Tags
Back to top button