Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Επικεφαλής Rostec: Απειλούμαστε με κατάρρευση της ρωσικής βιομηχανίας λόγω του αυξανόμενου βασικού επιτοκίου

Η ρωσική βιομηχανία απειλείται από μαζικές χρεοκοπίες εργοστασίων, δήλωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ρωσικής βιομηχανικής κρατικής εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, σύμφωνα με

Η εκδήλωση μεταδόθηκε από τη σελίδα της άνω βουλής του κοινοβουλίου στο Vkontakte.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα για τον μεταποιητικό τομέα είναι η απότομη αύξηση των επιτοκίων δανείων, τα οποία «τρώνε» όλα τα κέρδη και δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις.

«Αν συνάψουμε συμβάσεις για προϊόντα των οποίων ο κύκλος παραγωγής είναι μεγαλύτερος από ένα έτος, τότε, φυσικά, το μέγιστο που λαμβάνουμε είναι προκαταβολή 30-40%.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια για την παραγωγή αυτών των προϊόντων πρέπει να έρθουν από δανεισμό, και με τέτοιο επιτόκιο, όλο το κέρδος που παρέχουμε καταναλώνεται από τους τόκους που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε στην τράπεζα», είπε ο Τσεμέζοφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος χαρακτήρισε το βασικό επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας ότι έφτασε σε επίπεδο ρεκόρ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ασύμφορο για τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν δανεικά κεφάλαια.

«Αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έτσι, τότε οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις μας θα χρεοκοπήσουν», δήλωσε ο επικεφαλής της Rostec.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι "σήμερα το ζήτημα είναι είτε να σταματήσει η εξαγωγή αεροσκαφών, συστημάτων αεράμυνας, πλοίων και άλλων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της Rostec, αλλιώς «κάτι πρέπει να γίνει».

Η ρωσική κεντρική Τράπεζα αύξησε το βασικό επιτόκιο από τον Ιούλιο του 2023, ανεβάζοντας το σήμερα στο 19%.
Η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 25 Οκτωβρίου.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επιδεινώνει το πρόβλημα απασχόλησης στη Ρωσία και επηρεάζει την οικονομία της.
Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, δυο από τους κινητήρες που επιτρέπουν τη χρηματοδότηση της πολεμικής προσπάθειας, καταναλώνονται αφηδώς.

Οι εργαζόμενοι στον ενεργειακό τομέα γίνονται ολοένα και πιο σπάνιοι.

Η έλλειψη ανθρώπινου κεφαλαίου έχει επηρεάσει αρνητικά τη ρωσική οικονομία εδώ και αρκετό καιρό. Όπως συνηθίζεται στις δυτικές χώρες, η Ρωσία έχει και αυτή δημογραφικό πρόβλημα.

Το ύψος των σωρευτικών άμεσων στρατιωτικών δαπανών της Ρωσίας, περιόδου 2022-2024, θα μπορούσε να φθάσει τα $132 δισ., καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στο δεύτερο έτος του. Είναι σημαντικό ότι το ρωσικό υπουργείο οικονομικών προβλέπει σχεδόν τριπλασιασμό των άμεσων δαπανών για τον πόλεμο μεταξύ 2024 και 2023, σε 6,4 τρισ. το ελάχιστον, έναντι 2,3 τρισ. ρούβλια αντίστοιχα, ποσό το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου 6% του ΑΕΠ.

Αυτός ο υψηλός προϋπολογισμός για το 2024 είναι ενδεικτικός, μεταξύ άλλων, της προβλεπόμενης αύξησης της παραγωγής όπλων και της κάλυψης των μέχρι τώρα απωλειών εξοπλιστικού κεφαλαίου, υποδηλώνοντας παράλληλα την πρόθεση της ρωσικής ηγεσίας για δραματική αύξηση των πολεμικών δυνατοτήτων της χώρας, με όλα τα συνεπακόλουθα.

Tags
Back to top button