Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Επιφυλλίδα: Η γυμνασμένη φιλοπατρία των Βορειοηπειρωτών και ο Φ. Μπελέρης

Απ' όλες τις επαφές μου στα κοινωνικά δίκτυα με ντόπιους και μειονοτικούς Έλληνες -- και με τους ομογάλακτους Κυπρίους, ακόμα, που είναι η μόνιμη έγνοια μου λόγω κυπριακής τραγωδίας -- με πιάνει συγκίνηση, ασυναίσθητα, όταν συνδιαλέγομαι με Βορειοηπειρώτες.

Εκπέμπουν μια καθαρότητα ψυχής και έκφρασης μοναδική. Μια γυμνασμένη φιλοπατρία και μια αυθεντικότητα χαρακτηριστική του φύλου τους. Του αρχαίου ελληνικού φύλου της Ηπείρου, που δεν ξεθωριάζει και δεν νοθεύεται.

Δεν ξεθωριάζει και δεν νοθεύεται απ' τις παγίδες της ξενομανίας και της αλβανικής εξουσίας, με αποτέλεσμα να διατηρείται διαχρονικά αψεγάδιαστη (παρ' όλο τον δύσβατο δρόμο της) η Ελληνικότητα των Βορειοηπειρωτών, σε συνθήκες νοσηρές που παραπέμπουν σε καταστάσεις μη ειρήνης και μη πολέμου...

Καταστάσεις που αναβιώνουν την άδικη μοίρα των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι διαβιούν επί χρόνια υπό τη σκιά αλβανικών αυταρχικών καθεστώτων, όπου είναι σπάνιο είδος η γνήσια Δημοκρατία. Η Δημοκρατία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Δικαιοσύνης (την οποία λοιδωρεί ο Αλβανός πρωθυπουργός ποδηγετώντας την και παραδίδοντας σε μας... 'μαθήματα ' Δημοκρατίας).

Ράμα για υπόθεση Μπελέρη: "Μάθετε να σέβεστε τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα"

Και έτσι όμως σφηνωμένη καθώς είναι στα βράχια της τρέχουσας ιστορίας της η Δημοκρατία, δεν παύουν να την υπερασπίζονται οι Βορειοηπειρώτες της Ελληνικής Μειονότητας Αλβανίας προσπαθώντας να την αποκαταστήσουν στη θέση του κίβδηλου ξόανου της κυβέρνησης Ράμα.

Του ξόανου της ψευδεπίγραφης ''Δημοκρατίας'' του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος -- με τη δύναμη της πυγμής του και με πλάτες τα ιταλογερμανικά και βρετανικά συμφέροντα -- κρατά φιμωμένη τη Δικαιοσύνη και φυλακισμένο εδώ και 9 μήνες τον Φρέντι Μπελέρη.

Τον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας που αντιμετωπίζεται ως πολιτικός κρατούμενος από την ποδηγετούμενη αλβανική δικαιοσύνη, αφού δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του με την πρόφαση μιας αναπόδεικτης κατηγορίας.

Κατηγορίας περί νοθείας, ροής μαύρου χρήματος στην ουσία και διαφθοράς στις εκλογές της 14ης Μαῒου 2023, ποινικά αδικήματα που θα έπρεπε να βαρύνουν τις πλάτες των διωκτών του με βάση τα έργα και τις ημέρες τους...

Ιλαροτραγωδία χωρίς όρια, που παραπέμπει στην ελληνική παροιμία ''Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης''. 'Κλέφτης', εν προκειμένω, των δικαιωμάτων του έγκλειστου Φρέντι Μπελέρη είναι ο Έντι Ράμα και 'νοικοκύρης' ο Βορειοηπειρώτης δήμαρχος Χειμάρρας.

Ο δήμαρχος Χειμάρρας στον οποίο η νέα εισαγγελική πρόταση επέβαλε ποινή φυλάκισης 2, 5 ετών για... 'ενεργή διαφθορά' (''βάσει πλαστογραφημένων αποδεικτικών στοιχείων''), προς επίρρωση της δήλωσης του γιου του Πέτρου Μπελέρη ότι ''Η δικαιοσύνη ελέγχεται στην Αλβανία'' (ERT NEWS) .

Δήλωσης που συνοδευόταν, μάλιστα, από την αποκάλυψη ότι κατάφερε να μιλήσει τηλεφωνικά στον φυλακισμένο πατέρα του μόνο μία φορά, ενώ τον είδε μόλις πρόσφατα (στους 9,5 μήνες) από κοντά κι αυτό μόλις για 5 λεπτά...

Αυτό είναι το είδος ''δικαιοσύνης'' και ''δημοκρατίας'' το οποίο επέβαλε στην Αλβανία ο νεο-Μουσολίνι Έντι Ράμα, προς όνειδος των Αλβανών που τον ψήφισαν. Προς όνειδος και της Ενωμένης Ευρώπης, η οποία (παρά τις επαναλαμβανόμενες αναφορές της Ελλάδας για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Ράμα στο θέμα Μπελέρη με αποκορύφωμα το veto της για την είσοδο της Αλβανίας στην Ε.Ε) ανέχεται την τρισάθλια εξουσία του Αλβανού πρωθυπουργού.

Ανέχεται την αντιδημοκρατική εξουσία του με υποκριτικά ψηφίσματα υπέρ της απελευθέρωσης του δημάρχου Χειμάρρας (ο οποίος βρίσκεται παράνομα στη φυλακή με μόνο μάρτυρα κατηγορίας τον μη Χειμαριώτη άνθρωπο του Έντι Ράμα, ''επιχειρηματία'' της αλιείας Αρσέν Ράμα), εν είδει νουθεσίας και όχι προειδοποίησης για αποκλεισμό της εισόδου της Αλβανίας στην Ενωμένη Ευρώπη όσο η εκτελεστική εξουσία της 'καπελώνει' τη δικαστική.

Τα καλά και συμφέροντα των ισχυρών εντός και εκτός της Ε.Ε είναι, προφανώς, πάνω από τις αξίες του καταστατικού της και γι' αυτό ποντιοπιλατίζουν οι εταίροι μας συστηματικά στην περίπτωση των δικαιωμάτων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, ενώ ξέρουν ότι ο Μπελέρης βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο του αλβανικού καθεστώτος για λόγους καθαρά εθνικούς...

Όλοι αυτοί όμως οι 'κραταιοί' της Δύσης που κλείνουν εν κρυπτώ συμφωνίες με τον ανθέλληνα Ράμα αφήνοντάς τον να αποθρασυνθεί, υποτιμούν το σκληροτράχηλο της ηπειρώτικης ράτσας. Υποτιμούν τη φιλοπατρία και την αποφασιστικότητα των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας να μη υποστείλουν τη σημαία της ελληνικότητάς τους.

Να μην την υποστείλουν, αλλά να την υπερασπιστούν μαζί με την αξιοπρέπεια και τα χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας (λόγω δικτατορίας Χότζα) πάτρια εδάφη τους από τα οποία προσπαθούν να τους ξεριζώσουν οι εκάστοτε αλβανικές ηγεσίες, για να υφαρπάξουν τις περιουσίες τους (με πρώτες σε στοχοποίηση αυτές των Χειμαρριωτών, καθώς η Χειμάρρα ''είναι πόλος τουριστικής ανάπτυξης και μαύρου χρήματος από ολιγάρχες φιλοκυβερνητικούς οι οποίοι παρουσιάζονται ως 'στρατηγικοί επενδυτές'...'', όπως είπε στη συνέντευξή του ο Πέτρος Μπελέρης).

Με τα δεδομένα αυτά, είναι επόμενο να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο οι ελληνοαλβανικές σχέσεις (παρά τα ψεύτικα χαμόγελα που επιχειρούν να τη διαψεύσουν ένθεν κακείθεν), κάτω από τη βαριά σκιά η οποία απλώνεται στο ποδηγετούμενο απ' την πολιτική εξουσία δικαστικό σύστημα της Αλβανίας.

Το δικαστικό σύστημα της Αλβανίας που δεν φαίνεται να έχει μεταρρυθμιστεί δημοκρατικά από την παθογένεια της εποχής του Ενβέρ Χότζα (1908-1985) στο πλαίσιο της... ''δημοκρατικής ανασυγκρότησης'' της γείτονος χώρας με χρηματοδότηση της Κομισιόν και του ιδρύματος Σόρος, για να βλέπουμε σήμερα στη φυλακή παρανόμως τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και ομήρους τους 8.000 Χειμαρριώτες Έλληνες μειονοτικούς οι οποίοι τον ψήφισαν...

Για να βλέπουμε τους δυο εισαγγελείς της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK), που πρότειναν 2,5 χρόνια κάθειρξης για τον Φρέντι Μπελέρη (παρουσία αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος), να παίζουν τον ρόλο πειθήνιου πολιτικού οργάνου του Ράμα.

Του ''αδελφοποιητού'' του Ερντογάν Ράμα, ο οποίος (σε ρόλο ''μέντορα'' του Αλβανού πρωθυπουργού) είναι ο πρώτος διδάξας την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του στην Τουρκία, χώρα υποψήφια για είσοδο στην υπέρμαχο της Δημοκρατίας Ευρωπαϊκή Ένωση...

Όσον αφορά τώρα τη στάση της Ελλάδας στο θέμα, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα -- με βάση την μη αποτελεσματικότητα των πολλαπλών παρεμβάσεων της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη υπέρ της αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη -- ότι δεν μας λαμβάνουν υπόψη στην Ε.Ε, όταν πρόκειται να θιγούν συμφέροντα ισχυρότερων κρατών-μελών της.

Ως εκ τούτου, τρία είναι τα μόνα που μας μένει να κάνουμε:

1. Να αγρυπνούμε, έτοιμοι να καταγγείλουμε ξανά και ξανά στα επίσημα forum το αντιδημοκρατικό αλβανικό καθεστώς για την παραβίαση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας στο πρόσωπο του δημάρχου Χειμάρρας.

2. Να κινηθούμε με διπλωματική ευλυγισία προσεγγίζοντας την Ιταλία και τη Γερμανία (που κάνουν πλάτες στον Ράμα), για να περάσουμε τα ολοένα και κλιμακούμενα καταπατημένα δίκαια των ομογενών μας στη Βόρεια Ήπειρο με πρώτα, λόγω συγκυριών, αυτά του Φρέντι Μπελέρη. Και...

3) Να εντείνουμε την αποφασιστικότητά μας για μη ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε (όσο ο Αλβανός πρωθυπουργός τον κρατάει παράνομα φυλακισμένο) μη υποκύπτοντας στις αναμενόμενες νέες πιέσεις από πλευράς Γερμανίας, η οποία συνεχίζει να κινείται υπόγεια σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Κι αυτό μόνο σχήμα λόγου δεν είναι, αν λάβουμε υπόψη τη στάση της στα χρόνια των μνημονίων (2010-'18), τον ρόλο που έπαιξε στο Σκοπιανό (''Συμφωνία Πρεσπών'', 2018) και την τωρινή φανατική υπεράσπιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας κόντρα στο ''Veto'' της Ελλάδας στο ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη, η άδικη φυλάκιση του οποίου αφήνει παγερά αδιάφορο τον Γερμανό Καγκελάριο...

 

Tags
Back to top button