Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Επέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό - Το μήνυμά του μέσω twitter

Στη Βενεζουέλα επέστρεψε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Χουάν Γκουαϊδό, έπειτα από τη σύντομη περιοδεία του στη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας, το αεροπλάνο που μετέφερε τον Γκουαϊδό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σιμόν Μπολιβάρ, κοντά στο Καράκας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Γκουαϊδό ανέφερε ότι βρίσκεται στο έδαφος της Βενεζουέλας.

Με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και των λοιπών περίπου 50 χωρών που τον στηρίζουν, ο Γκουαϊδό αψηφά τις απειλές του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο περί σύλληψής του όταν επιστρέψει στο Καράκας.

Την Κυριακή κάλεσε τους Βενεζουελάνους για μία ακόμη φορά να βγουν στους δρόμους.

Ο Γκουαϊδό έχει καλέσει τις χώρες που τον στηρίζουν να επιβάλουν αυστηρότερες κυρώσεις, προκειμένου να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στον Μαδούρο να αποχωρήσει από την εξουσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής παρέμβασης στη Βενεζουέλα. Ένα τέτοιο σενάριο ωστόσο δεν υποστηρίζεται από τους συμμάχους στην Ευρώπη ούτε από τους συμμάχους στη Λατινική Αμερική, οι οποίοι αντιπροτείνουν μία λύση μέσω της διπλωματικής οδού και με την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της διεμήνυσε στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας να μην προχωρήσει στη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

«Οποιοδήποτε μέτρο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία, την ασφάλεια ή τη σωματική ακεραιότητα του Χουάν Γκουαϊδό θα αποτελούσε μείζονα κλιμάκωση της έντασης και θα συναντούσε τη σθεναρή καταδίκη της διεθνούς κοινότητας», τόνισε η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι.

Tags
Back to top button