Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Επέστρεψαν ανανεωμένα! Τα ουκρανικά Abrams επανεμφανίστηκαν στο μέτωπο με νέα επαναστατική θωράκιση

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη του εν εξελίξει ρωσο-ουκρανικού πολέμου, νέες εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν κύρια άρματα μάχης τύπου M1A1 Abrams αμερικανικής προέλευσης να επιχειρούνται από τις ουκρανικές δυνάμεις στο μέτωπο. Αυτά τα άρματα φαίνονται να είναι εξοπλισμένα με ειδική θωράκιση κατά drones, γνωστή ως cope cage.

Τρομερό Βίντεο: Ουκρανική ομοβροντία ATACMS καταστρέφει ρωσικό S-400 που μανιωδώς προσπαθούσε να επιβιώσει

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα αμερικανικό άρμα μάχης παρατηρείται στο πεδίο της μάχης με τέτοια θωράκιση, γεγονός που αν μην τι άλλο είναι σημαντικό. Τον προηγούμενο μήνα οι ουκρανικές δυνάμεις πως απέσυραν τα αμερικανικά Abrams από το μέτωπο εξαιτίας της ευαλωτότητάς τους έναντι των ρωσικών drones καμικάζι.

Τα Abrams που φαίνονται στις νέες φωτογραφίες όμως διαθέτουν υψηλότερο επίπεδο προστασίας, συμπεριλαμβανομένης και επιπρόσθετης εκρηκτικά αντιδραστικής θωράκισης (ERA). Αυτές οι ενισχύσεις παρατηρούνται και σε άλλα άρματα μάχης του ουκρανικού και του ρωσικού στρατού, ωστόσο όπως προαναφέραμε είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται σε Abrams.

Τις τροποποιήσεις ανέλαβε η ουκρανική εταιρεία Metinvest Group. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την δημιουργία αυτών των θωρακίσεων στις 24 Μαΐου φέτος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Metinvest παράγει επιπρόσθετες θωρακίσεις κατά drones για άρμα μάχης τύπου Abrams και άρματα σοβιετικού σχεδιασμού, όπως τους τύπους T-64, T-72, T-80 και T-90. Μέχρι στιγμής βέβαια έχουμε δει μόνο τις θωρακίσεις της εταιρείας που σχεδιάστηκαν για τα άρματα Abrams.

Η εταιρεία αποκάλυψε πως έως σήμερα έχει αναπτύξει και παραδώσει στον ουκρανικό στρατό περισσότερα από 25 συστήματα προστασίας για τα άρματα μάχης του Κιέβου, 7 από τα οποία σχεδιάστηκαν ειδικά για τα άρματα M1 Abrams που παρέδωσαν οι ΗΠΑ στην χώρα.

Τι Περιλαμβάνει η Θωράκιση;

«Στρατάρχης» Ερντογάν: Θα επεμβαίνει ελεύθερα στον στρατιωτικό προϋπολογισμό και θα αγοράζει όπλα με μία διαταγή

Όπως φαίνεται από τις επίσημες φωτογραφίες που δημοσίευσε η Metinvest, το κύριο τμήμα της επιπρόσθετης θωράκισης τοποθετήθηκε στην κορυφή του πυργίσκου. Άλλα κομμάτια φαίνονται να προστατεύουν το μπροστινό μέρος του οχήματος, τα πλάγια και το πίσω τμήμα του. Κάποιες εικόνες δείχνουν και ένα μεμονωμένο κομμάτι θωράκισης στο πίσω μέρος του κύτους του Abrams.

Η διάσημη αμυντική είναι βέβαια σκεπτική, εκφράζοντας τις αμφιβολίες της πως αυτή η νέα προστασία θα είναι αρκετή για να επιβιώσει ένα ουκρανικό Abrams από μία ρωσική επίθεση με drone, ειδικά κατηγορίας FPV. Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροχήματα έχουν επιδείξει πολλές φορές την ικανότητά τους να προσαρμόζονται στις αλλαγές του πεδίου μάχης, ανακαλύπτοντας για παράδειγμα νέα ευαίσθητα σημεία στα εχθρικά άρματα.

 

Tags
Back to top button