Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Έπεσε το Ουγκλεντάρ; Ρωσικά μέσα πανηγυρίζουν την κατάληψη της μεγάλης ουκρανικής πόλης-«Έφυγαν όλοι οι Ουκρανοί»

Σύμφωνα με ανεξάρτητες ρωσικές πηγές, τις οποίες επικαλείται , ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της ουκρανικής πόλης Ουγκλεντάρ.

Οι πηγές της σελίδας ανέφεραν πως τοπικά ουκρανικά μέσα μετέδωσαν το πρωί της 24ης Σεπτεμβρίου την αποχώρηση των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων από το Ουγκλεντάρ, πράγμα που εάν επιβεβαιωθεί θα σημάνει ότι η πόλη πέρασε εξ ολοκλήρου στα χέρια των Ρώσων.

Σε παρόμοιο κίνδυνο λέγεται πως βρίσκονται και άλλες ουκρανικές πόλεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως το Ποκρόβσκ, το Κουράχοβο και το Σελίντοβο, όπως προαναφέραμε.

Περικυκλώνονται οι Ουκρανοί στο Ουγκλεντάρ

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως μία ημέρα πριν γίνουν γνωστές οι παραπάνω πληροφορίες το διάσημο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Forbes δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αποκάλυπτε ότι η 72η Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού, η οποία υπερασπίζονταν το Ουγκλεντάρ, κινδυνεύει να παγιδευτεί στο μέτωπο.

Ο αρθρογράφος του κειμένου πρόσθεσε πως ο ανώτατος διοικητής του ουκρανικού στρατού, Αλεξάντερ Σίρσκι, βρίσκεται σε πολύ δυσμενή κατάσταση εξαιτίας του γεγονότος πως δεν διαθέτει αρκετές εφεδρείες ώστε να αναπληρώσει τις απώλειες στο μέτωπο του Ουγκλεντάρ.

Δεδομένων όλων αυτών, τα ρωσικά μέσα και οι Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί και αναλυτές με αυτοπεποίθηση δηλώνουν πως το Ουγκλεντάρ έχει ουσιαστικά «πέσει» στα χέρια της Μόσχας, μιας και το Κίεβο δεν διαθέτει αυτήν την στιγμή το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό για να το υπερασπιστεί από τις εχθρικές επιθέσεις.

Δεν γνωρίζουμε πόσο ποσοστό της πόλης βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο σήμερα, ωστόσο αναμένουμε σημαντικές ενημερώσεις τις επόμενες ώρες.

 

Tags
Back to top button