Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Έπεσε» η ιστοσελίδα του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας - Οι Anomymous «χτύπησαν» ξανά

Η ιστοσελίδα του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας δέχθηκε κυβερνοεπίθεση έπειτα από απειλές της οργάνωσης Anonymous και όπως φαίνεται οι επίφοβοι χάκερς του διαδικτύου δε θα σταματήσουν εκεί σύμφωνα με όσα ανεφέρουν τα διεθνή μέσα.

Αφού ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε πως θα ενεργοποιήσει το άρθρο 155 του Συντάγματος που αναστέλλει το καθεστώς αυτονομίας της Καταλονίας.

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, η κεντρική υπηρεσία Πληροφοριών της Ισπανίας, έκανε γνωστό χθες ότι η οργάνωση ακτιβιστών Anonymous ανακοινώνει μέσω λογαριασμών εκστρατεία μαζικών επιθέσεων με το σύνθημα #OpCatalunya και #FreeCatalunya.

Ιστοσελίδες της ισπανικής κυβέρνησης έγιναν στόχος κυβερνοεπιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε λίγη ώρα πριν ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοινώσει την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος για την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας και την υπαγωγή της στην κεντρική διοίκηση.

Το 2010, κατόπιν προσφυγής του Λαϊκού Κόμματος του Μαριάνο Ραχόι, το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε μερικώς ανακαλέσει το καθεστώς αυτονομίας της Καταλονίας, το οποίο είχε εγκριθεί το 2006 από το καταλανικό κοινοβούλιο και προέβλεπε διευρυμένες αρμοδιότητες για τις τοπικές αρχές, ενώ όριζε την Καταλονία ως «έθνος» στο πλαίσιο του ισπανικού κράτους.

Το επεισόδιο αυτό είχε θεωρηθεί ταπείνωση για πολλούς Καταλανούς.

Tags
Back to top button