Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Επένδυση Ελληνικό: Ανέκυψε θέμα με 37 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου που χαρακτηρίζονται δασικά

Νέα εμπόδια συναντά στην επένδυση στο Ελληνικό καθώς το Δασαρχείο του Πειραιά  χαρακτηρίζει ως δασική έκταση 37 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου, επί συνόλου 6.200 στρεμμάτων.

Ωστόσο, σ' αυτά τα 37 στρέμματα που χαρακτηρίζονται ως δασικά, περιλαμβάνεται και τμήμα της έκτασης του παραλιακού μετώπου, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το ξενοδοχείο- καζίνο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του liberal.gr, στην απόφαση του δασάρχη Πειραιά Πέτρου Σακκά που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, αναφέρεται ότι τμήμα περίπου 37 στρεμμάτων του Ελληνικού αποτελεί δασική έκταση, εκ των οποίων γύρω στα 15 στρέμματα αφορούν στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κοσμά. Κοντά εκεί μάλιστα βρίσκεται και ένα από τα ακίνητα για τα οποία πίεζε η "Επιτροπή Αγώνα κατά του Ελληνικού" την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να χαρακτηρίσει ως διατηρητέο. Πρόκειται για το κτίριο του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Πιρς, που είχε προκαλέσει προ εβδομάδας την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν προσφυγές κατά της απόφασης του Δασάρχη, όχι μόνο από τους επενδυτές, αλλά και από εκείνους που αντιδρούν συνολικά στην επένδυση και ήθελαν την έκταση που θα χαρακτηριζόταν δασική να είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 37 στρέμματα.

Πηγές, πάντως, πλησίον του ΤΑΙΠΕΔ επικαλούνται τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που δεν θεωρεί ότι η έκταση είναι δασική, διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν όλα τα νομικά βήματα για την προστασία της επένδυσης.

Tags
Back to top button