Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Επεισόδια στο πανεπιστήμιο Κολούμπια: Δεκάδες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών-διαδηλωτών (βίντεο)

Η αστυνομία στη Νέα Υόρκη έκανε την Πέμπτη έφοδο στο κάμπους του Πανεπιστημίου Κολούμπια για να συλλάβει περί τους 100 αντι-ισραηλινούς διαδηλωτές, έπειτα από αίτημα των πρυτανικών αρχών για την εκκένωση καταυλισμού των διαδηλωτών.

Μετά τις συλλήψεις, άλλοι διαδηλωτές κινήθηκαν για να εμποδίσουν τον στόλο των λεωφορείων της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που μετέφερε τους υπόπτους μακριά.

Δεκάδες αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα και ασπίδες μπήκαν στην πανεπιστημιούπολη στο Μόρνινγκσαϊντ Χάιτς λίγο μετά τις 13:00 της Πέμπτης (τοπική ώρα, 20:00 στην Ελλάδα) για να περικυκλώσουν τον καταυλισμό που είχε στηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Έρχεται σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο για την ενέργεια-Το αμερικανικό LNG μονόδρομος για την ΕΕ;

Πάνω από 100 φοιτητές είχαν καταλάβει ένα σημείο στο νότιο τμήμα του προαυλίου.

Το πανεπιστήμιο τους είχε ζητήσει να φύγουν ως τις 21:00 της Τετάρτης, διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν κυρώσεις. Η προθεσμία αργότερα μετακινήθηκε στις 11:00 της Πέμπτης.

Όταν μπήκαν οι αστυνομικοί στην πανεπιστημιούπολη, προειδοποίησαν τους διαδηλωτές ότι θα συλληφθούν αν δεν απομακρυνθούν.

Αν και οι διαδηλωτές-φοιτητές δεν αντιστάθηκαν στη σύλληψη, όσοι παρακολουθούσαν το σκηνικό αποδοκίμαζαν τους αστυνομικούς και φώναζαν στους αστυνομικούς να υποχωρήσουν.

Σε ηλεκτρονικό της μήνυμα προς τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό, η πρόεδρος του ιδρύματος Μινούς Σαφίκ, ανέφερε ότι εξουσιοδότησε την αστυνομία της Νέας Υόρκης να εκκαθαρίσει τον καταυλισμό, παρά τις ελπίδες της ότι η κίνηση αυτή «δεν θα ήταν ποτέ απαραίτητη».

Tags
Back to top button