Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Έντονες αντιδράσεις για το «Project 84» - Τα γλυπτά στην κορυφή τηλεοπτικού στούντιο για τους ανθρώπους που αυτοκτόνησαν

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία το λεγόμενο «Project 84», το οποίο στήθηκε στην οροφή του Studio Morning και αποτελείται από 84 αγάλματα που αναπαριστούν άντρες που έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Το έργο τέχνης του Mark Jenkins «Project 84» είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, καθώς σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 84 άντρες αυτοκτονούν κάθε εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.Τα γλυπτά έχουν σχεδιαστεί ώστε να κάνουν τους περαστικούς να κάνουν μια παύση για σκέψη κάτω από το This Morning Studio στο ITV.

Από τη στιγμή όμως που έγιναν τα αποκαλυπτήρια έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις. Ενώ η εκστρατεία της CALM για την πρόληψη της αυτοκτονίας αντρών είχε εγκωμιαστεί για τον ισχυρό αντίκτυπό της, ορισμένοι χαρακτήρισαν το έργο τέχνης αδιάφορο και ενοχλητικό.

Οργισμένες αντιδράσεις

«Είναι λίγο αναίσθητο να βάζεις τα αγάλματα στην κορυφή του κτιρίου. Βάζω στοίχημα ότι θα προκαλέσει θλιβερές μνήμες σε ορισμένους ανθρώπους. Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές τους» ήταν ένα από τα σχόλια.

Ο Jan Cox έγραψε στο Twitter την ενόχλήση του στη θέα των γλυπτών. «Αισθάνομαι πραγματικά άβολα να τα κοιτάζω. Ειδικά όταν ξέρεις κάποιον κοντά σου που έγινε μάρτυρας σε ένα τόσο θλιβερό περιστατικό».

Tags
Back to top button