Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εντυπωσιακή αντιτρομοκρατική άσκηση της Κυπριακής Αστυνομίας σε Mall στην Λευκωσία (φωτό)

Με σκοπό να δοκιμάσει τα επιχειρησιακά της σχέδια η Κυπριακή Αστυνομία προχώρησε μια εντυπωσιακή αντιτρομοκρατική άσκηση σε Mall στη Λευκωσία.

Ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου σε δηλώσεις του ανέφερε πως επί του παρόντος, δεν υπάρχουν δεδομένα που να καθιστούν την Κύπρο στόχο που βρίσκεται υπό σοβαρή τρομοκρατική απειλή.

Όπως σημείωσε, η άσκηση εντασσόταν στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας  της Αστυνομίας να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και να έχει την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα σε ότι αφορά στην διαχείριση ενός ενδεχομένου τρομοκρατικού κτυπήματος.

Το σενάριο προέβλεπε την επίθεση τριών τρομοκρατών σε εμπορικό κέντρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δέκα. Οι τρομοκράτες στη συνέχεια οχυρώθηκαν σε κατάστημα κρατώντας δέκα ομήρους. Η Αστυνομία παρενέβη αρχικώς με διαπραγματευτές προετοιμαζόμενοι παράλληλα για κάθε ενδεχόμενο. Στην άσκηση εκτός από την Αστυνομία μετείχε και το υπουργείο Υγείας που διέθεσε ασθενοφόρα και προσωπικό, όπως και η Πυροσβεστική. Τον συντονισμό της άσκησης είχε η ηγεσία της Αστυνομίας και λειτούργησαν τρία κέντρα συντονισμού.

Πάνω από το Mall υπερίπτατο ελικόπτερο το οποίο μετέφερε μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, τα οποία έκαναν συντονισμένη επιχείρηση μαζί με άλλα μέλη της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης που βρισκόντουσαν στο έδαφος, όταν ενημερώθηκαν ότι οι διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες απέτυχαν. Η άσκηση έληξε με την απελευθέρωση των ομήρων και τη σύλληψη των δύο τρομοκρατών, ενώ ο τρίτος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην άσκηση δημιουργήθηκαν «πραγματικές» συνθήκες με εκρήξεις και ρίψη πυροβολισμών με άσφαιρα πυρά, ενώ αστυνομικοί έδειξαν να διαθέτουν αξιόλογες υποκριτικές ικανότητες υποδυόμενοι τους τρομοκράτες, και τα θύματα της επίθεσης.

Tags
Back to top button