Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στην Βουλή μεταξύ Τασούλα - Κωνσταντοπούλου

Πριν αρχίσει ο προγραμματισμός του έργου της επόμενης εβδομάδας, η κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ζητήσει τον λόγο από τον Κώστα Τασούλα για την παρουσία του Μιχάλη Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών, προκάλεσε το επεισόδιο.

«Είναι ένα μείζον ζήτημα γιατί επιχειρείται από τη ΝΔ και τον κ. Τασούλα να φέρουν από το παράθυρο τους ανεξαρτητοποιηθέντες Σπαρτιάτες», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας καταγγέλλοντας “ξεκάθαρο αλισβερίσι” μεταξύ της πλειοψηφίας και των ανεξαρτήτων.

«Έζησα μια φαιδρότητα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, περιγράφοντας στους δημοσιογράφους τα όσα συνέβησαν στη διάσκεψη, διευκρινίζοντας πως η τοποθέτηση εκπροσώπου ανεξαρτήτων βουλευτών έγινε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 13 του Κανονισμού της Βουλής.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Βουλής ως «κίνητρο» για την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ερμήνευσε το ότι εάν οι ανεξάρτητοι αποκτήσουν τελικά κοινοβουλευτική ομάδα, ο πρόεδρος τους θα έχει δικαίωμα να μιλά στην Ολομέλεια πριν από την ίδια καθώς θα διαθέτει δέκα βουλευτές έναντι των μόλις έξι της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Διευκολύνεται η κυβερνητική πλειοψηφία

Πέραν όμως της σειράς των ομιλητών, αυτό που φαίνεται ότι θα σημάνει η παρουσία του κ. Χουρδάκη στη διάσκεψη των προέδρων είναι μια μικρή "ανατροπή" του ισοζυγίου σε κάποιες περιπτώσεις - όπως αυτές της εκλογές νέων επικεφαλής σε ανεξάρτητες αρχές. Σε αυτές για να εγκριθεί ο προτεινόμενος - από την κυβέρνηση - χρειάζεται πλειοψηφία 3/5 του συνόλου των μελών της Διάσκεψης.

Δίχως την προσθήκη της ομάδας των ανεξαρτήτων βουλευτών, η πλειοψηφία είχε 14 βουλευτές και η αντιπολίτευση 13 και για την επίτευξη πλειοψηφίας απαιτούνταν 16 θετικές ψήφοι.

Έτσι, η ΝΔ χρειάζονταν τουλάχιστον 2 επιπλέον ψήφους που αν δεν τον έβρισκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ ή ΕΛΛΥΣΗ θα χρειάζονταν δύο από τις υπόλοιπες ΚΟ. Πλέον ο αριθμός των μελών της Διάσκεψης ανεβαίνει στους 29 (προς το παρόν είναι 28) προκειμένου η ΝΔ να διατηρήσει την πλειοψηφία. Έτσι, για να λάβει μια πρόταση τα απαιτούμενα 3/5 χρειάζονται 17 ψήφοι και στις περιπτώσεις που ο κ. Χουρδάκης θα τοποθετείται θετικά, χρειάζεται μόλις μία ψήφος ακόμη.

«Είμαι ομαδικός παίχτης, θα προσπαθήσω να συμβουλεύομαι όλους τους ανεξάρτητους σε ψηφοφορίες για τα μέλη των ανεξαρτήτων αρχών», σχολίασε σχετικά στους δημοσιογράφους ο κ. Χουρδάκης.

Tags
Back to top button