Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του 49χρονου κυνηγού στο Ρέθυμνο: Καβγάς μεταξύ των συγγενών του θύματος και του κατηγορούμενου

Φωτιά ξέσπασε στις Καρίνες Ρεθύμνου - Καίει χορτολιβαδική έκταση σε πλαγιά

Εντάσεις σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, η οποία πραγματοποιήθηκε για την υπόθεση δολοφονίας ενός 49χρονου στο Μπαλί Ρεθύμνου στις 16 Νοεμβρίου του 2019.

Για την υπόθεση δολοφονίας κατηγορείται ένας 50χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος στην πρώτη δίκη είχε κριθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικά και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Στη σημερινή δίκη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του flashnews.gr, σημειώθηκε σύρραξη μεταξύ των συγγενών του θύματος και του κατηγορούμενου μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου, παρουσία των αστυνομικών. 

Δικαστές και ένορκοι αποχώρησαν με ασφάλεια και η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί με την παρουσία μόνο πέντε μελών από κάθε οικογένεια μέσα στην αίθουσα.

«Θα μου απαντήσει κανείς γιατί ο άντρας μου είναι νεκρός;», είπε η σύζυγος του 49χρονου


Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με κατάθεση μαρτύρων αρχής γενομένης με τον αδελφό του θύματος, με το δικαστήριο να εξετάζει εάν υπήρξε παρενόχληση των αιγοπροβάτων του κατηγορούμενου από τα κυνηγόσκυλα. 

Ακολούθησε κατάθεση της συζύγου του θύματος, η οποία στάθηκε κυρίως στον «βίαιο» όπως είπε χαρακτήρα του κατηγορούμενου σε αντίθεση με τον ήπιο χαρακτήρα του θύματος ενώ εμφανώς συγκινημένη αναρωτήθηκε: «Θα μου απαντήσει κανείς γιατί ο άντρας μου είναι νεκρός;»

Τρίτος μάρτυρας που εξετάστηκε ήταν συγγενής του θύματος με τον οποίο είχαν πάει μαζί στο κυνήγι εκείνη την μοιραία ημέρα και ήταν μια κατάθεση στην οποία δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Όπως είπε, πήγαν για να κυνηγήσουν λαγούς και η παρέα χωρίστηκε με τον ίδιο και το θύμα να πηγαίνουν σε ένα σημείο χωρίς κυνηγόσκυλα τα οποία είχαν τα άλλα μέλη της παρέας σε άλλο σημείο.

Ενώ ο ίδιος ήταν σε απόσταση από το θύμα, ανέφερε προς το Δικαστήριο ότι κάποια στιγμή και ενώ είχε ξεκινήσει το κυνήγι άκουσε φωνές και βρισιές και στην συνέχεια έναν πυροβολισμό. Έτρεξε προς το σημείο εκείνο και άκουσε το θύμα και τον κατηγορούμενο να φωνάζουν και τις φράσεις: «Τους σκύλους θα σκοτώσεις;», «Και εσένα θα σκοτώσω».

Στην συνέχεια άκουσε και δεύτερο πυροβολισμό και καθώς στο μεταξύ είχε πλησιάσει είδε το θύμα να γονατίζει και να πέφτει θανάσιμα τραυματισμένος, πυροβολώντας με την δική του καραμπίνα προς την πλευρά του κατηγορούμενου, ο οποίος φώναξε «με φάγανε» ενώ τραυματίστηκε από τα σκάγια.
 

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η κατάθεση του τέταρτου μάρτυρα που ήταν στην παρέα των κυνηγών, αλλά από μεγαλύτερη απόσταση, ενώ και οι δύο ανέφεραν στο Δικαστήριο ότι δεν κυνηγούσαν σε χώρο ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου, ούτε τα κυνηγόσκυλα τους ενόχλησαν τα αιγοπρόβατά του και ότι ο κατηγορούμενος βγήκε από το ποιμνιοστάσιό του οπλισμένος με καραμπίνα καθώς ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει ενώ και στο παρελθόν είχε απειλήσει κυνηγούς.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα των πυροβολισμών καθώς από πλευράς των συνηγόρων υπεράσπισης προωθείται ο ισχυρισμός ότι κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών πρώτα πυροβόλησε το θύμα. Όπως και στην πρώτη δίκη έτσι και σε αυτή το θέμα αυτό αναμένεται να κυριαρχήσει στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Μετά τον τέταρτο μάρτυρα η δίκη διεκόπη, ενώ το Δικαστήριο καθόρισε ως επόμενες ημερομηνίες για την συνέχισή της, την Δευτέρα 11 και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2019.

Ο κυνηγός φέρεται να διαπληκτίστηκε με τον 45χρονο τότε κτηνοτρόφο, όταν τα κυνηγόσκυλα του θύματος μπήκαν στο ποιμνιοστάσιο του δεύτερου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καβγάς.

Προφανώς θύτης και θύμα γνωρίζονταν καθώς ήταν κάτοικοι του ίδιου χωριού.

Ο 45χρονος κτηνοτρόφος προανακριτικά ισχυριζόταν ότι ο 49χρονος κυνηγός ήταν εκείνος που έστρεψε πρώτος το όπλο εναντίον του και τον πυροβόλησε ενώ η πλευρά του θύματος κάνει λόγο για ακριβώς το αντίθετο.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κτηνοτρόφος είχε τραυματιστεί και νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Tags
Back to top button