Πρέπει πρώτα από όλα να έχετε ένα καθαρό, ευανάγνωστο βιογραφικό με στοχευμένες όλες εκείνες τις δεξιότητες που θέλετε να προβάλετε.
Αν το βιογραφικό σας είναι εύκολο να διαβαστεί, δεν έχει μέσα λάθη και μάλιστα διαθέτετε και σχετικά μεγάλη εμπειρία, έχετε ένα πρώτο προβάδισμα έναντι στον ανταγωνισμό.
Αν μάλιστα προσθέσετε και τα παρακάτω skills, η κίνηση αυτή μπορεί να σας απογειώσει κυριολεκτικά.
Ας δούμε τι δεξιότητες πρέπει να έχετε, πέρα από τα πτυχία, έτσι ώστε να πετύχετε όσο το δυνατόν πιο εύκολα στην αγορά εργασίας.
1. Adobe Photoshop
Αν ψάχνετε να ακολουθήσετε μια πιο δημιουργική καριέρα, η επεξεργασία φωτογραφιών είναι μια βασική γνώση που συνήθως είναι απαραίτητη.
2. Microsoft Excel
Όσοι σκοπεύουν να εργαστούν στον τομέα των οικονομικών πρέπει να ξέρουν ότι θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους παρέα με ένα υπολογιστικό φύλλο του Microsoft Excel. Έτσι είναι σημαντικό να γνωρίζετε απέξω και ανακατωτά αυτό το πρόγραμμα.
3. Ξένες γλώσσες
Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση, αλλά τα οφέλη της μιας δεύτερης γλώσσας είναι αποδεδειγμένα. Οι άνθρωποι που είναι δίγλωσσοι τείνουν να έχουν καλύτερη μνήμη και είναι καλύτεροι στο «multitasking».
4. Web development
Μια βασική κατανόηση της ανάπτυξης ιστοσελίδων είναι χρήσιμη στην σημερινή εποχή. Δεν λέμε να είστε σε θέση να φτιάξετε από το μηδέν ένα site, αλλά αν έχετε βασικές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, ειδικά αν σκοπεύετε να εργαστείτε σε θέσεις τεχνολογίας, είναι εξαιρετικά σημαντικό προσόν.
5. WordPress
Αν είστε ήδη συντάκτης σε έντυπα μέσα και θέλετε να κάνετε την μετάβαση σε ψηφιακά, όλοι όσοι εργάζονται σε sites, θα πρέπει να γνωρίζουν καλά το WordPress, ακόμα και αν δεν εργαστούν σε αυτό το περιβάλλον. Είναι ένα εξαιρετικό προσόν, ειδικά για αυτό τον κλάδο γιατί θα σας κάνει να κατανοήσετε καλύτερα το ψηφιακό περιβάλλον που θα εργαστείτε στην νέα σας θέση.
6. Να έχετε ευχέρεια στην ομιλία
Δεν έχει σημασία που θα εργάζεστε, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Θα πρέπει πιθανότατα κάποια στιγμή να μιλήσετε μπροστά σε πλήθος σε κάποιο σημείο στην καριέρα σας. Μερικοί άνθρωποι είναι «γεννημένοι για αυτό», άλλοι δεν είναι. Αν βρίσκεστε στη δεύτερη κατηγορία, πρέπει να ξεκινήσετε να το δουλεύετε.
7. SEO
Αρχίστε να εξετάζετε το ενδεχόμενο να μάθετε το search-engine optimization (ή αλλιώς SEO). Το να προσθέσετε το SEO στο σύνολο των ικανοτήτων σας, δείχνει στους πιθανούς εργοδότες σας ότι είστε σε θέση να τρέξετε μια επιτυχημένη καμπάνια.
8. Google Analytics
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε να χειρίζεστε καλά αυτό το εργαλείο της Google. Και είναι και εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουν οι πιθανοί εργοδότες σας ότι το γνωρίζετε! Θα σας λύσει τα χέρια και θα σας «κατευθύνει» σωστά αν ασχοληθείτε με τον χώρο των διαδικτυακών μέσων.
9. Product management
Πρέπει να έχετε την ικανότητα να διακρίνετε αν κάτι έχει πιθανότητες επιτυχίας και να το χειριστείτε σωστά. Ειδικά αν ξεκινάς κάτι από την αρχή, είναι πολύ δύσκολο και πρέπει να είστε σε θέση να κρίνετε την απόδοσή του, είτε αυτό είναι ένα προιόν είτε είναι ένα απλό άρθρο που θα γράψετε και θα το ανεβάσετε στο site.
Πηγή: patrisnews.gr