Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

ΕΝΙ: «Κομβικό σημείο φυσικού αερίου η Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο»

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων της ιταλικής ENI, Λάπο Πιστέλλι, η Κύπρος είναι ένα  «εν δυνάμει κομβικό σημείο» στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Μάλιστα το στέλεχος του ενεργειακού κολοσσού τονίζει ότι εάν η περιοχή της Λεβαντίνης μετατραπεί σε κόμβο φυσικού αερίου, η Κύπρος θα βρίσκεται στο σταυροδρόμι όλων των πιθανών προορισμών.

Σε ερώτηση πόσο ρεαλιστικός είναι ο αγωγός East Med σε σχέση με την κατασκευή εργοστασίου LNG στην Κύπρο, είπε ότι η ENI διατηρεί ανοιχτές όλες τις επιλογές, σημειώνοντας την «ιδανική (γεωγραφική) θέση του νησιού.  Έκανε επίσης αναφορά στο φορολογικό καθεστώς, το οποίο, όπως είπε, ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο και επεσήμανε πως η χώρα αποτελεί κόμβο για τη ναυτιλία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Ο εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας μιλούσε σήμερα σε ειδική συζήτηση στην οποία παρουσιάστηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος.

Μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης στάθηκε στην ενεργειακή δυναμική που παρουσιάζει η Κύπρος και ανέλυσε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Όπως ανέφερε, η ανακάλυψη του κοιτάσματος Αφροδίτη το 2011 αποδείχτηκε παράγοντας που αλλάζει «το παιχνίδι» σε ότι αφορά το μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό μοντέλο της κυπριακής οικονομίας. «Η ενεργειακή δυναμική του νησιού είναι εμφανής από την παρουσία μεγάλων εταιρειών στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου» είπε ο κ. Λακκοτρύπης, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη προσθήκη της Exxon Mobil και της Qatar Petroleum αποκαλύπτουν τις «αυξημένες προσδοκίες» της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου όσον αφορά την ενεργειακή δυναμική της Κύπρου.

«Οι πρόσφατες ανακαλύψεις αερίου ανοικτά της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, βάζουν την περιοχή μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, δημιουργώντας επενδυτικές ευκαιρίες σε μεγάλης κλίμακας έργα υποδομής πετρελαίου και φυσικού αερίου, με τη δυνατότητα εξυπηρέτησης ολόκληρης της περιοχής, χρησιμοποιώντας ως βάση την Κύπρο».

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

Ο πρόεδρος της Columbia Shipmanagement LTD, Μαρκ Ο` Νιλ, αναφέρθηκε στην Κύπρο ως επιχειρηματικό κέντρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις υποδομές, τις επαγγελματικές υπηρεσίες και το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Tags
Back to top button