Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ενεργειακή κρίση-ΕΕ: Νέο πακέτο μέτρων τον Οκτώβριο-Καμία απόφαση ακόμα για το πλαφόν

 Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε μια γενική συμφωνία σήμερα, ότι οι χώρες θα πρέπει να αρχίσουν από κοινού την αγορά φυσικού αερίου πριν από το επόμενο καλοκαίρι, και συμφώνησαν επίσης ότι χρειάζεται μια εναλλακτική τιμή αναφοράς στο φυσικό αέριο, δήλωσε σήμερα ο Τσέχος υπουργός Βιομηχανίας Γιόζεφ Σικέλα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο, δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα συμπεριλάβει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στο πακέτο ενεργειακών μέτρων που θα προτείνει την επόμενη εβδομάδα -συγκεκριμένα, στις 18 Οκτωβρίου.

«Θα δούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο πώς μπορούμε να προχωρήσουμε με τον πλαφόν του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - εάν αυτό είναι σε αυτό το στάδιο που μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία των κρατών μελών που υποστηρίζουν αυτό το μέτρο», δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίπσον σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στην Πράγα.
 

Σύνοδος του ΔΝΤ-Σταϊκούρας: «Αυτοί είναι οι 6 άξονες για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης»


Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θέλουν να είναι έτοιμες οι εργασίες για κοινές αγορές φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα, τόνισε ο Τσέχος υπουργός Βιομηχανίας.

«Θέλουμε να επιταχύνουμε τις κοινές αγορές και να χρησιμοποιήσουμε την αγοραστική δύναμη ολόκληρης... της οικονομίας της ΕΕ ώστε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των προμηθειών για τον επόμενο χειμώνα, που μπορεί να είναι ακόμη πιο κρίσιμος από αυτόν», είπε ο Σικέλα μετά τη συνάντηση των υπουργών της ΕΕ στην Πράγα.

«Συνεπώς ζητήθηκε από την Επιτροπή να επιταχύνει τις εργασίες», δήλωσε.

Η συνάντηση των υπουργών της Ένωσης στην Πράγα βοήθησε να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε ο Σικέλα, ο οποίος ήταν οικοδεσπότης της συνάντησης καθώς η Δημοκρατία της Τσεχίας ασκεί την εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ.

Tags
Back to top button