Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εμμ. Μακρόν: Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Ο Εμμανουέλ Μακρόν στον χαιρετισμό του μετά την παρασημοφόρησή του από τον Προκόπη Παυλόπουλο ζήτησε τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Όπως τόνισε τόσο ο ίδιος και ως πρόεδρος και ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Ολάντ, αλλά και οι υπουργοί του πολέμησαν ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη.

Ζήτησε να υπάρξει, δε, μια συλλογική δέσμευση που θα μας επιτρέψει η Ελληνική δημοκρατία να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

«Θα πρέπει να βρούμε ένα πνεύμα συμφιλίωσης ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και την αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει η Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, στη ανέπτυξε το σχέδιό του για την Ευρώπη λέγοντας ότι αν θέλουμε να προχωρήσει η Ευρώπη μαζί πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή Ευρώπη που πρέπει να στηρίζει τις αρχές της.

Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι «χρειαζόμαστε έναν ευρωπαικό προυπολογισμό και  έναν υπουργό Οικονομικών που να ασκεί τα ευρωπαικά δικαιώματα που του ανήκουν» ενώ χαρακτήρισε «σωστή την ιδέα ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου».

«Η Γαλλία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας γιατί η Ευρώπη οικοδομήθηκε με συνεχείς μεταμορφώσεις και με μια σταθερή φιλοδοξία. Ποτέ δεν δημιουργήθηκε με μειώσεις και συρρικνώσεις» ξεκίνησε τον επίλογό του ο κ. Μακρόν.

«Σας το οφείλουμε η αντοχή σας και το κουράγιο σας, οι μεταρρυθμίσεις που έχετε θεσπίσει δεν θα πρέπει να ξεχαστούν. Ο πρωθυπουργός σας ήθελε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη ενώ υπήρχαν πιέσεις για το αντίθετο» ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Tags
Back to top button