Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ε.Μακρόν: Το ανόητο ποντίκι που βρυχάται...

O, όχι ιδιαίτερης ευφυίας, νέος Γάλλος πρόεδρος, μετά τις πρωτοφανείς ανοησίες που εκστόμισε κατά του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ περί τις περίφημης χειραψίας ("του το έσφιξα παραπάνω για να δείξω ποιος κάνει κουμάντο") τώρα επιτέθηκε στα ρωσικά ΜΜΕ, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από τη συνάντησή τους στις Βερσαλίες.

Ο Μακρόν ρωτήθηκε για την απόφασή του να αποκλείσει το Sputnik και το Russia Today από το αρχηγείο της προεκλογικής του καμπάνιας. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν δίστασε, ενώ στεκόταν δίπλα στον Πούτιν, να χαρακτηρίσει όργανα προπαγάνδας τα δύο ΜΜΕ.

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, το Russia Today και το Sputnik υπήρξαν παράγοντες επιρροής σε πολλές περιπτώσεις, διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις για εμένα προσωπικά, αλλά και την καμπάνια μου. Συμπεριφέρθηκαν ως όργανα επιρροής και προπαγάνδας», είπε ο 39χρονος.

Ο Πούτιν δεν αντέδρασε στα σχόλια του Γάλλου για τα ρωσικά ΜΜΕ, σημειώνει το Reuters, αλλά αγρίεψε όταν ένας δημοσιογράφος υπονόησε ότι η Μόσχα ήταν πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος του Μακρόν προεκλογικά. Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν βασίζονται σε γεγονότα, είπε ο Ρώσος.

Η απάντηση των ρωσικών ΜΜΕ

Στις δηλώσεις του Μακρόν, η γενική διευθύντρια του Sputnik και του Russia Today απάντησε με μία ειρωνική ανάρτηση στο Twitter.

«Ακολουθώντας την λογική του Μακρόν όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης πρέπει να απαγορευτούν από την Ρωσία», έγραψε η Μαργαρίτα Σιμονιάν. Η ίδια τόνισε επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα διασποράς ψευδών πληροφοριών από το ρωσικό ΜΜΕ που να έχει παρουσιάσει ποτέ η ομάδα του Μακρόν.

Το Sputnik φιλοξένησε και δήλωση του εκπροσώπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί του Μακρόν είναι εκτός από αντδημοκρατικοί και ανόητοι...

Tags
Back to top button