Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

ΕΛΣΤΑΤ: Με οριακή μείωση στο 23,2% η ανεργία τον Φεβρουάριο (πίνακες)

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα έφτασε στο 23,2%  σημειώνοντας οριακή μείωση 0,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο (23,3%).ανεργί

Ο αριθμός των ανέργων παραμένει πάνω από τα 1,1 εκατομμύρια ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός έφτασε τα 3.263.180 άτομα με τον σύνολο των απασχολουμένων να εκτιμάται σε 3.656.783 άτομα.

- οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 7.589 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016 (αύξηση 0,2%) και κατά 7.032 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017 (αύξηση 0,2%).

- οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 43.387 άτομα σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2016 (μείωση 3,8%) και κατά 6.915 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017 (μείωση 0,6%).

- Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 804 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016 (αμελητέα μεταβολή) και κατά 2.953 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017 (μείωση 0,1%).

Σε επίπεδο φύλου οι γυναίκες εξακολουθούν να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος με το ποσοστό των ανέργων να φτάνει το 27,5% έναντι 19,7% των ανδρών.

Την ίδια ώρα η ηλικιακή ομάδα με τους περισσότερους ανέργους (47,9%) είναι αυτή των 15-24 ετών και ακολουθεί αυτή των 25-34 (30,4%).

Tags
Back to top button