Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Ελλάδα-Τουρκία 89-80: Νίκη στην αυλαία του «Ακρόπολις»

Το σύνολο του Δημήτρη Ιττούδη παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, «παλεύοντας» από την αρχή το δύσκολο ματς με την Τουρκία. Η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει το πρώτο δεκάλεπτο με 22-15. Σημειώνεται πως η Τουρκία αγωνίστηκε χωρίς καμία απουσία, σε σχέση με την 12άδα που θα κατεβάσει στο Ευρωμπάσκετ.

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια, με την δεύτερη περίοδο να ολοκληρώνεται με 42-43 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με το γήπεδο να «παγώνει» αφού ο Θανάσης Αντετοκούνμπο φάνηκε να τραυματίζεται σοβαρά, όμως γρήγορα επανήλθε στο παρκέ. Η στιγμή του παιχνιδιού δεν ήταν άλλη πέρα από τη δεύτερη τεχνική ποινή (αποβολή) που δέχθηκε ο Τούρκος προπονητής Αταμάν, ο οποίος δεν ήθελε να αποχωρήσει από τον πάγκο, με τον Δημήτρη Ιτούδη να κάθεται μαζί του στον τουρκικό πάγκο, να συζητάνε αγκαλιασμένοι και εν τέλει ο Αταμάν να κάθεται σε μια καρέκλα πίσω από την μπασκέτα.

Μπάσκετ-Εθνική Παίδων: Με «σπασμένα» φρένα προς το μετάλλιο η Ελλάδα

Η Τουρκία ξεκίνησε την τέταρτη περίοδο με το υπέρ της σκορ 63-69. Η Ελλάδα 6 λεπτά πριν το τέλος μείωσε στον έναν πόντο (73-74) και λίγο αργότερα πέρασε μπροστά. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με το θέαμα να είναι εντυπωσιακό για τα δεδομένα ενός φιλικού. Η Εθνική με την αποψινή της νίκη με 89-80, έκανε το 3/3 στο τουρνουά «Ακρόπολις» και άφησε θετικές εντυπώσεις για τη συνέχεια.

Εξαιρετικός ήταν απόψε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, με τον ίδιο να προσφέρει τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Υπενθυμίζουμε πως σε μια εβδομάδα υπάρχει η κρίσιμη αναμέτρηση με τη Σερβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι ακολούθως -σε δύο βδομάδες- η έναρξη του EuroBasket 2022.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-15, 42-43, 63-69, 89-80.

Εθνική μπάσκετ: Ο Ιτούδης αλλάζει τα πάντα – Οι παίκτες θα μένουν σπίτια τους

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Ντόρσεϊ 16, Λούντζης, Λαρεντζάκης 5, Αγραβάνης 4, Καλάθης 6, Σλούκας 10, Μποχωρίδης, Παπανικολάου 13, Κουζέλογλου, Αντετοκούνμπο Κ. 19, Κασελάκξης 8, Αντετοκούνμπο Θ. 8.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Λάρκιν 2, Χαζέρ 10, Μπιτίμ 2, Οσμάν 17, Σαϊμπίρ 7, Μαχμούτογλου 3, Καμπατζά, Τουντσέρ, Σανλί 3, Κορκμάζ 22, Σενγκούν 10, Οσμάνι 4.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 25/41 δίποντα, 10/27 τρίποντα, 9/18 βολές, 35 ριμπάουντ, 22 ασίστ, 6 λάθη, 7 κλεψίματα, 3 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Τουρκίας: 18/34 δίποντα, 11/22 τρίποντα, 11/19 βολές, 31 ριμπάουντ, 20 ασίστ, 12 λάθη, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ.

Tags
Back to top button