Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ελλάδα: Έξι θεραπευτικές πηγές που αξίζει να επισκεφτείτε

Μια ουσιαστική στιγμή με τον εαυτό μας. Ζητούμενο, αποτελεί να νιώσουμε αρμονία με το περιβάλλον και την φύση και μόνο τότε θα μπορέσουμε να αποκοπούμε εντελώς από την -ώρες, ώρες- κουραστική αστική ζωή, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Επιλέξαμε και επισκεφτήκαμε μερικές από τις ιαματικές της Ελλάδας και δοκιμάσαμε για λίγο να αποστασιοποιηθούμε από εκείνα που μας αγχώνουν και μας καταβάλλουν καθημερινά. Η εμπειρία ήταν μοναδική…

Ξακουστή για μια από τις πιο θεραπευτικές ιαματικές πηγές, είναι η Σαμοθράκη και πιο συγκεκριμένα εκείνη στην περιοχή Θέρμα ή αλλιώς Λουτρά.

Το καταπράσινο παραμυθένιο χωριό, γνωστό για τα πλατάνια του και τα γλυκά του, που αναβλύζει παράδοση, περιέχει και κάτι ακόμη που είναι ικανό κυριολεκτικά να σε θεραπεύσει.

Κολωνός: Ο Μίχος αναζητούσε "πελάτες" και στο οικογενειακό περιβάλλον της 12χρονης

Θέρμα Σαμοθράκης

Ξακουστή για μια από τις πιο θεραπευτικές ιαματικές πηγές, είναι η Σαμοθράκη και πιο συγκεκριμένα εκείνη στην περιοχή Θέρμα ή αλλιώς Λουτρά. Το καταπράσινο παραμυθένιο χωριό, γνωστό για τα πλατάνια του και τα γλυκά του, που αναβλύζει παράδοση, περιέχει και κάτι ακόμη που είναι ικανό κυριολεκτικά να σε θεραπεύσει. Πριν πορευτείς προς την Γριά Βάθρα και τους εξωτικούς καταρράκτες της, μην διστάσεις να κάνεις μια στάση στις ιαματικές πηγές του χωριού. Έπειτα από αυτό, ο ποδαρόδρομος θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Κόκκινο Στεφάνι Μυρτιάς

Λουτρά ή Κόκκινο Στεφάνι είναι ένα γραφικό χωριό της Αιτολοακαρνανίας. Τα θειούχα ιαματικά λουτρά του βρίσκονται στις όχθες της λίμνης Τριχωνίδας δίπλα στη Μυρτιά και το Θέρμο. Τα κρύα θεραπευτικά νερά της περιοχής, αναγνωρίστηκαν προσφάτως και από το Υπουργείο Τουρισμού και είναι πλέον ανοιχτά για τους επισκέπτες και προσβάσιμα χάρη στην οικοδόμηση του λουτροθεραπευτηρίου, ιδανικά για δερματοπάθειες και γυναικολογικές παθήσεις. Πέρα όμως από μια λυτρωτική βουτιά στο νερό, η εμπειρία σου πρόκειται να κορυφωθεί μετά την δύση του ηλιοβασιλέματος καθώς το θέαμα είναι, πράγματι, αποστομωτικό.

Ιαματικές πηγές Μεθάνων

Οι ιαματικές πηγές των Μεθάνων είναι ιδιαιτέρως χαρακτηριστικές στην όψη αλλά και στην… μυρωδιά! Συνεπώς είναι αρκετά εύκολο να τις ανακαλύψεις. Είναι ένα με τη θάλασσα. Οι ιαματικές πηγές των Μεθάνων βρίσκονται πλάι στο ιστορικό κτίριο των λουτρών της περιοχής και λειτουργούν για το κοινό, χειμώνα καλοκαίρι. Μάλιστα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου παραμένουν ζεστά. Οι θειούχες πηγές των Μεθάνων είναι πλέον διάσημες για την έντονη και κάπως ανοίκεια οσμή τους, πράγμα που δεν πρόκειται να σε αποτρέψει από το να τις επισκεφτείς.

Εφταλού Λέσβου

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Από την Παρασκευή οι αιτήσεις για 2.260 θέσεις σε υπηρεσίες

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που αξίζει να οργανώσεις ένα ταξίδι στη Λέσβο αλλά εδώ θα μιλήσουμε για το Εφταλού (ή Ευθαλού), ένα χωριό του νησιού του Αιγαίου. Πέρα από τις φημισμένα ποιοτικές παραλίες και τους κολπίσκους του, είναι γνωστό και για τις θερμές ιαματικές του πηγές με θερμοκρασία 43,6- 46,5°C. Αντικειμενικά η απόσταση που θα διανύσεις για να βρεθείς στο Εφταλού αξίζει κάθε της χιλιόμετρο.

Εκτός από μια πρωτόγνωρη εμπειρία, συνδυάζοντας το κρύο νερό της θάλασσας με το ζεστό των λουτρών, το αποτέλεσμα αυτού είναι ικανό να οδηγήσει σε ολοκάθαρη ίαση. Όχι μόνο του κορμιού αλλά και της ψυχής. Μάλιστα, ενδείκνυται για τις μη τουριστικές περιόδους, έχοντας τότε την ευκαιρία να βρεις απόλυτη ηρεμία. Αναμφίβολα δεν χορταίνεις να βουτάς εναλλάξ στο ζεστό και το κρύο καταγάλανο νερό. Αν βρεθείς, πάντως, στη Λέσβο, αναζήτησε το ελληνικό «Άγαλμα της Ελευθερίας».

Λουτρά Πόζαρ

Η λουτρόπολη Πόζαρ είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες. Η μοναδικότητά της χάρη στα ιαματικά νερά της που αναβλύζουν από τα βουνά είναι και αυτό που προσελκύει τον κόσμο της. Το νερό της ανέρχεται στην θερμοκρασία των 37°C σταθερά και όλο τον χρόνο και οι εγκαταστάσεις της δίνουν την δυνατότητα να την απολαύσεις για όσες ώρες επιθυμείς. Τα Λουτρά Πόζαρ, το φυσικό σπα της Ελλάδας, βρίσκονται στο Λουτράκι, στην Πέλλα, κοντά στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα και το φυσικό τοπίο που τις περιβάλλει, έχει από μόνο του ευεργετικές ικανότητες αποκλειστικά και μόνο ακόμη και από την θετική ενέργεια που απελευθερώνει.

Λουτρά Αιδηψού

Σύμφωνα με τη μυθολογία τα Λουτρά Αιδηψού στην Εύβοια, δημιουργήθηκαν από τον Ήφαιστο, καθώς η θεά Αθηνά του είχε ζητήσει να φέρει ζεστά λουτρά στην γη ούτως ώστε να αναπαύεται ο Ηρακλής μετά από κάθε του άθλο. Σήμερα τα Λουτρά αποτελούν νούμερο ένα προορισμό για τους τουρίστες ανεξαρτήτου εποχής. Η Αιδηψός είναι η ελληνική Λουτρόπολη με τις 60 πηγές και το νερό να φτάνει ως τους 71°C.

Χ. Σταϊκούρας: Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης παρά το δυσμενές περιβάλλον

Πολλές επιλογές, για όλους και όλων των ειδών τα γούστα. Αυτή την φορά το φυσικό σου spa δεν απέχει πολλά χιλιόμετρα από την Αθήνα. Συν τοις άλλοις, είναι πολλές οι διάσημες προσωπικότητες ανά τα χρόνια από διάφορα μέρη του κόσμου που προτίμησαν τις συγκεκριμένες πηγές και άφησαν την υπογραφή τους στον τόπο μας. Η Αιδηψός είναι ένας… παρεξηγημένος προορισμός. Καιρός να αποκατασταθεί η τάξη!

Εν ολίγοις… Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μια επίσκεψη στις ιαματικές πηγές της Ελλάδας είναι σχεδόν απαραίτητη για τον καθένα μας. Δεν απαιτεί καν την καλή μας διάθεση αφού στην πρώτη βουτιά, τα έχουμε ξεχάσει κυριολεκτικά όλα και η ψυχολογία μας ανεβαίνει αυτόματα στα ύψη.

Tags
Back to top button