Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Εκτός ελέγχου μπορεί να τεθεί η οικονομία της Τουρκίας» λέει ο Thede Ruest

Η τουρκική λίρα έχει απωλέσει περίπου 25% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν σημειώσει άνοδο ρεκόρ και η χρηματιστηριακή αγορά σημειώνει τη χειρότερη απόδοση στον κόσμο σε όρους τοπικού νομίσματος. 

«H οικονομία της Τουρκίας μπορεί να τεθεί "εκτός ελέγχου" προειδοποιεί ο Thede Ruest, επικεφαλής της διαχείρισης χρεών των αναδυόμενων αγορών στη Nordea, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Σκανδιναβίας», μεταδίδει το Bloomberg. 

O Ruest δεν μασάει τα λόγια του όταν πρόκειται για την κατάσταση στην Τουρκία, αναφέρει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική λίρα έχει απωλέσει περίπου 25% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν σημειώσει άνοδο ρεκόρ και η χρηματιστηριακή αγορά σημειώνει τη χειρότερη απόδοση στον κόσμο σε όρους τοπικού νομίσματος. 

Ο πρόεδρος Ερντογαν έχει τρομάξει τους επενδυτές πιέζοντας τους διαμορφωτές πολιτικής της κεντρικής τράπεζας και προκαλώντας ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Παράλληλα, οι ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα επέβαλαν κυρώσεις σε δύο Τούρκους υπουργούς για την κράτηση του Αμερικανού παστορα Μπράνσον.

«Είναι σαφές ότι στην Τουρκία παρατηρούμε ένα πρωταρχικό παράδειγμα διάβρωσης της διακυβέρνησης», δήλωσε ο Ruest. Όπως και άλλες αναδυόμενες αγορές, η Τουρκία μπορεί επίσης να είναι ευάλωτη στα επιτόκια των ΗΠΑ που αυξάνονται περαιτέρω. «Ακόμη και τώρα, τα επιτόκια των ΗΠΑ ενδέχεται να κινηθούν ψηλότερα, γεγονός το οποίο αναμένεται να επηρεάσει επίσης το χρέος των αναδυόμενων αγορών», υπογράμμισε ο Ruest.

Tags
Back to top button