Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Έκτακτο: Παραδόθηκε στην αστυνομία ο Κ.Πουτζδεμόν - Γιατί δεν συμφέρει το Βέλγιο να μην εγκριθεί το ένταλμα σύλληψης

Tα ψέματα τελειώνουν και μία εβδομάδα αφότου είχε διαφύγει από την Καταλονία, ο Κάρλες Πουτζδεμόν παραδόθηκε στην βελγική αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής.

Μένει να φανεί εάν οι Βρυξέλλες θα εγκρίνουν το ισπανικό ένταλμα σύλληψης. Σε μία χώρα όμως που οι μισοί είναι Βαλουά (δηλαδή φυλετικώς Γάλλοι) και οι άλλοι μισοί Φλαμανδοί (δηλαδικά φυλετικώς Ολλανδοί) δεν συμφέρει καθόλου τις Βρυξέλλες να μην το εγκρίνουν.

Άλλωστε υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να στηρίξουν το βασίλειο της Ισπανίας. Και το Βέλγιο βασίλειο είναι και θα ήταν ένα πολύ αρνητικό προηγούμενο και για το ίδιο, εάν ένα άλλο βασίλειο έχανε εδάφη με αυτόν τον τρόπο

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας είχε βρει καταφύγιο στο Βέλγιο μετά από την ενεργοποίηση του άρθρου 155 που έδωσε την πλήρη εξουσία της Καταλονίας στον Ραχόι.

Ο Κάρλες Ποτζντεμόν παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία, σύμφωνα με την πηγή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού σταθμού VRT.

Εισαγγελείς στις Βρυξέλλες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 1300 GMT (1500 ώρα Ελλάδος) σχετικά με τον Πουτζδεμόν, εναντίον του οποίου η Μαδρίτη έχει εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος του και τεσσάρων «υπουργών» του που βρίσκονται στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.

Tags
Back to top button