Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ-Να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο στην Μεσόγειο-Το Ιράν θέλει στείλει στρατεύματα στον Λίβανο εάν δεχθεί επίθεση από το Ισραήλ

Πόλεμος στην Μεσόγειο με την συμμετοχή πολλών χωρών και στόχους εκτός Ισραήλ, μέχρι την Κύπρο και την Κρήτη, είναι το χειρότερο σενάριο που θέλουν κάποιοι στο Ιράν να γίνει πλέον  πραγματικότητα.
 
Δύο αποκάλυψαν ότι η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής «εθελοντών» δυνάμεων στον Λίβανο και στα Υψίπεδα του Γκολάν, ενώ δεσμεύτηκαν επίσης να εξοντώσουν τους «προδότες» εντός της Χεζμπολάχ.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται καθώς η Τεχεράνη επέκρινε τη δήλωση της G7 που καταδικάζει τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ

Ο Esmail Baghaei, ο νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, καταδίκασε τους G7 για υποστήριξη του Ισραήλ και κατηγόρησε τα δυτικά έθνη, ειδικά τις ΗΠΑ, ότι αποσταθεροποιούν την περιοχή μέσω της στρατιωτικής και οικονομικής τους υποστήριξης προς το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τους πρεσβευτές της Γερμανίας και της Αυστρίας, αφού το Βερολίνο και η Βιέννη κάλεσαν τους δικούς τους Ιρανούς εκπροσώπους για να καταδικάσουν τις επιθέσεις με πυραύλους.

Ο πρώην διοικητής του IRGC Mohsen Rafighdoost δήλωσε ότι η ανάπτυξη ιρανικών δυνάμεων στον Λίβανο και στα Υψίπεδα του Γκολάν εξετάζεται σοβαρά.

Σε συνέντευξή του στο Iran Observer, ανέφερε ότι η χώρα του είναι πλήρως προετοιμασμένη για στρατιωτική σύγκρουση, εάν το Ισραήλ ανταποδώσει για τις πυραυλικές επιθέσεις του IRGC, καυχώμενος ότι το Ιράν έχει επαρκείς δυνάμεις για να αντέξει δεκαετίες σύγκρουσης.

Ο Esmail Kowsari, ταξίαρχος του IRGC και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του Ιράν, επανέλαβε αυτή τη στάση, καλωσορίζοντας εθελοντές που είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν στον Λίβανο για να υποστηρίξουν τη Χεζμπολάχ.

Ο Kowsari επέμεινε ότι η Χεζμπολάχ είναι αρκετά ισχυρή για να αντιμετωπίσει το Ισραήλ ανεξάρτητα, αναφέροντας την ανθεκτικότητα της Χεζμπολάχ σε προηγούμενες συγκρούσεις, ιδιαίτερα στον πόλεμο των 33 ημερών, και απέρριψε τις απειλές του Ισραήλ για χερσαία εισβολή ως πολιτική μπλόφα.

Τόνισε δε ότι το Ιράν, μαζί με άλλους παγκόσμιους υποστηρικτές ( Ρωσία-Κίνα), είναι έτοιμο να στηρίξει τη Χεζμπολάχ εάν χρειαστεί.

Ο Kowsari, από την πλευρά του, είπε: «Οι πράκτορες του Ισραήλ στον Λίβανο θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν».

Είμαστε κοντά σε τρομερά σενάρια στην περιοχή μας

Σε αυτό το ενδεχόμενο οι Ιρανοί θα χτυπήσουν με κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, ειδικά στην Μεσόγειο, ενώ πιθανόν λέμε, η Κρήτη και η Κύπρος, να αποτελέσουν στόχους των δυνάμεων τους.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν πολλούς μήνες είχαν συλληφθεί στην Κύπρο Ιρανοί πράκτορες που ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε υποδομές ισραηλινών συμφερόντων.

Το Ιράν έχει άμεση σχέση με την τρομοκρατία στην Ευρώπη, σύμφωνα με ειδικούς και είναι ικανό για τα πάντα.
Όπως και να έχει οι ελληνικές αρχές και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε επαγρύπνηση για κάθε πολεμικό σενάριο, που θα έρθει από τον Λίβανο.    

 

Tags
Back to top button