Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανατροπή και έκρηξη βυτιοφόρου στο Πακιστάν - 150 οι νεκροί (φωτό, βίντεο) (upd)

[Ανανέωση 13:28] Τουλάχιστον 140 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 120 οι τραυματίες από την φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο μετά την εκτροπή του σήμερα το πρωί, σε δρόμο της επαρχίας Παντζάμπ στα ανατολικά του Πακιστάν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο τοπικό πολιτικό.

Ο Μακντούμ Αλί Χουσείν, που είναι μέλος της Κάτω Βουλής του Πακιστάν από την περιφέρεια της πόλης Μπαχαβαλπούρ, όπου έγινε η τραγωδία, επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών στα τοπικά ΜΜΕ.

Η κανάλι της κρατικής τηλεόρασης του Πακιστάν (PTV) επιβεβαίωσε επίσης, τον αριθμό των θυμάτων, που έχασαν την ζωή τους καθώς πλησίασαν στο βυτιοφόρο για να κλέψουν καύσιμα από τη διαρροή που υπήρχε και κάποιος άναψε τσιγάρο, με συνέπεια να γίνει έκρηξη.

------------------------- 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τουλάχιστον 123 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρου στον αυτοκινητόδρομο προς την πόλη Bahawalpur στο Πακιστάν.

Το βυτιοφόρο ανετράπη στον αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να εκραγεί. Τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 40 τραυματίες, με τις τοπικές αρχές να αναμένουν τον αριθμό των νεκρών να αυξηθεί λόγω του ότι φέρουν εγκαύματα  στο 70% του σώματός τους.

Μάλιστα, οι αρχές εκφράζουν ανησυχίες ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς αρκετοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το βυτιοφόρο ανατράπηκε αφού προσπάθησε να κάνει μια απότομη στροφή σε αυτοκινητόδρομο στα περίχωρα της πόλης Μπαχαβαλπούρ, στο κέντρο του Πακιστάν. Μεγάλο πλήθος ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί στο σημείο του ατυχήματος όταν το όχημα έπιασε φωτιά και εξερράγη, δήλωσαν διασώστες.
«Άνθρωποι της περιοχής και περαστικοί είχαν αρχίσει να μαζεύουν το χυμένο πετρέλαιο, όταν το βυτιοφόρο εξερράγη, καίγοντας όλους όσοι βρίσκονταν στο σημείο και γύρω απ' αυτό», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης Μαλίκ Μουχάμαντ Άχμεντ Χαν.

Εγκαυματίες, μερικοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία στο Μπαχαβαλπούρ και σε γειτονικές πόλεις.«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, κάποιος προσπάθησε να ανάψει ένα τσιγάρο και τα χυμένα καύσιμα έπιασαν φωτιά, με αποτέλεσμα να εκραγεί το βυτιοφόρο», δήλωσε ο Τζαμ Σατζάντ Χουσάιν, εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης.
Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη επί δύο ώρες για να κατασβέσουν τη φωτιά.
Από το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε πως δόθηκαν οδηγίες στην επαρχιακή κυβέρνηση του Πουντζάμπ να παράσχει πλήρη ιατρική βοήθεια.[Ανανέωση 22:00]

«Ο πρωθυπουργός Μουχάμαντ Ναουάζ Σαρίφ εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τις βαριές απώλειες ζωών στο δυστύχημα με την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο στο Άσμαντ Πουρ Σάρκια της Μπαχαβαλπούρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τραγωδία λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι ανάμεσα στους πάνω από 150 νεκρούς είναι γυναίκες και μικρά παιδιά, που έσπευσαν στο σημείο για να πάρουν λίγο πετρέλαιο που χυνόταν από το βυτιοφόρο!

 

Tags
Back to top button