Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ-Ανακοίνωση Τεχεράνης: Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την ισραηλινή επίθεση με S-400-Ρωσική πρεσβεία: Η ιρανική αεράμυνα λειτουργεί κανονικά (αποκλειστικά Βίντεο)

Συμβολική επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν, η προετοιμασία για κάτι ακόμα πιο σοβαρό τις επόμενες ημέρες;

Βίντεο με την αντίδραση της ιρανικής αεράμυνας δημοσιοποίησαν οι Ιρανοί για λόγους γοήτρου:

Οι Ιρανοί μιλούν για δύο νεκρούς στρατιώτες τους, οι οποίοι σκοτώθηκαν χθες το βράδυ ενώ αντιμετώπιζαν τα βλήματα του Ισραήλ "για να υπερασπιστούν την ασφάλεια του Ιράν και να αποτρέψουν ζημιά στο έθνος και τα συμφέροντα της χώρας".

Σύμφωνα με τα για την σημερινή ισραηλινή επίθεση η διοίκηση αεράμυνας ανακοίνωσε  τα εξής: “παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις των αξιωματούχων του Ιράν προς το Ισραήλ  να αποφύγει τυχόν τυχοδιωκτικές ενέργειες, το καθεστώς του Τελ Αβίβ επιτέθηκε σε πολλές στρατιωτικές τοποθεσίες στις επαρχίες Τεχεράνης, Χουζεστάν και Ιλάμ το πρωί του Σαββάτου σε μια ενέργεια που προκάλεσε ένταση.

Η επίθεση του ισραηλινού καθεστώτος αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από το ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας της χώρας (S-400). Η επιθετική ενέργεια των Σιωνιστών προκάλεσε περιορισμένες ζημιές σε αρκετές τοποθεσίες. Περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκονται υπό διερεύνηση".

Ανακοίνωση ιρανικού ΥΠΕΞ:

Το θεωρεί την επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον πολλών στρατιωτικών κέντρων στο Ιράν ως ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως της αρχής της απαγόρευσης της απειλής ή της χρήσης βίας κατά την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία των χωρών, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση , ενώ καταδίκασε έντονα την ισραηλινή επίθεση.

Το ιρανικό υπουργείο πρόσθεσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί ότι δικαιούται και υποχρεούται να αμυνθεί έναντι ξένων επιθετικών ενεργειών, βάσει του εγγενούς δικαιώματος της νόμιμης άμυνας, το οποίο αντικατοπτρίζεται επίσης στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν τόνισε ότι χρησιμοποιεί όλες τις υλικές και πνευματικές δυνατότητες του ιρανικού έθνους για να υπερασπιστεί την ασφάλεια και τα ζωτικά του συμφέροντα, πρόσθεσε, ευχαριστώντας τις ειρηνόφιλες χώρες στην περιοχή και σε άλλα μέρη του κόσμου που καταδίκασαν την ισραηλινή επιθετική ενέργεια κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ανακοίνωση ρωσικής πρεσβείας στην Τεχεράνη

Μετά την επιθετική και ανεπιτυχή ενέργεια του Ισραήλ  κατά του Ιράν το πρωί του Σαββάτου,

“ Το Ισραήλ επιτέθηκε σε στόχους στις επαρχίες Τεχεράνης, Ιλάμ και Χουζεστάν και η αεράμυνα του Ιράν ήταν ενεργή, ανέφερε η ανακοίνωση.

Επί του παρόντος, η κατάσταση είναι ήρεμη στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις του Ιράν, συνέχισε η ίδια, προσθέτοντας ότι «η ρωσική πρεσβεία και άλλα ρωσικά ιδρύματα θα συνεχίσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες».

Περίπου 100 μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ στην επίθεση  

Συνολικά 100 μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τις επιθέσεις σε τρία κύματα σε 20 εγκαταστάσεις πυραύλων μαζί με drone κατά του Ιράν, αναφέρουν

Το πρώτο κύμα επιθέσεων ήταν στα ραντάρ και τις εγκαταστάσεις αεράμυνας του Ιράν, ανοίγοντας το δρόμο για τα επόμενα πλήγματα σε στρατιωτικές βάσεις.

Οι εγκαταστάσεις πυραύλων και drone του Ιράν στοχοποιήθηκαν στο δεύτερο και τρίτο κύμα.

Τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τα πλήγματα σε ομάδες των 25-30.

Ενώ 10 αεριωθούμενα διεξήγαγαν τις συντονισμένες πυραυλικές επιθέσεις, τα άλλα παρείχαν κάλυψη και εκτροπή. Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, που ονομάστηκαν «Επιχείρηση Ημέρες Μετάνοιας», η αεράμυνα του Ισραήλ και των ΗΠΑ βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού για να χειριστούν αντίποινα πυραυλικά πλήγματα.

Δεδομένου ότι οι πύραυλοι του χρησιμοποιούν συσκευές αναζήτησης κάμερας για να χτυπήσουν τους στόχους, το Ισραήλ περίμενε καθαρό καιρό για να πραγματοποιήσει την επιχείρηση.

Ωστόσο, το Ιράν ανακοίνωσε ότι το σύστημα αεράμυνας του αντιμετώπισε επιτυχώς τις επιθέσεις του Ισραήλ στις επαρχίες Τεχεράνης, Χουζεστάν και Ιλάμ με «περιορισμένες ζημιές» σε ορισμένες τοποθεσίες. Το Ιράν και το γειτονικό του Ιράκ έκλεισαν τον αντίστοιχο εναέριο χώρο τους μετά τις επιθέσεις.

Η Τεχεράνη επιφυλάσσεται να απαντήσει στο Ισραήλ

Ιρανική πηγή μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, αναφέροντας ότι το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ θα λάβει την κατάλληλη απάντηση σε οποιαδήποτε κίνηση (εναντίον του Ιράν), πρόσθεσε η πηγή.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι άνθρωποι ανέφεραν ότι άκουσαν πολλές εκρήξεις στην ιρανική πρωτεύουσα. Οι εκρήξεις ακούστηκαν δυτικά της Τεχεράνης, είπαν δημοσιογράφοι.

Οι ήχοι των εκρήξεων σχετίζονταν με την εμπλοκή της αεράμυνας του ιρανικού στρατού με ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες σε τρεις τοποθεσίες γύρω από την Τεχεράνη.

Οι ζημιές και το πως αντέδρασε η ιρανική άμυνα εκτιμάται ότι έγινε με ρωσική βοήθεια, 100%, αφού Ρώσοι σύμβουλοι βρίσκονται στην χώρα για την παραλαβή των ρωσικών πυραύλων, τους οποίους χειρίζονται, αφού η εκπαίδευση των Ιρανών δεν ήταν αρκετή.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι η Τεχεράνη δεν θα αντιδράσει προς το παρόν κατά του Ισραήλ, αναμένοντας τις εξελίξεις σε Συρία και Λίβανο.    

Tags
Back to top button