Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΚΤ: Δεν αναμένονται εκπλήξεις από τη σημερινή συνεδρίαση

Δεν αναμένονται εκπλήξεις από τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ωστόσο εκτιμάται ότι ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι ίσως δώσει μια μικρή ένδειξη σχετικά με τον χρόνο περιορισμού της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Ισως αναγνωρίσει ότι υπάρχουν καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, προετοιμάζοντας το έδαφος προκειμένου να δώσει μια μικρή ένδειξη, ίσως και τον Ιούνιο, αναφορικά με το χρόνο μείωσης των μέτρων στήριξης της οικονομίας, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πιθανόν να επικαλεστεί τον ακόμα αδύναμο πληθωρισμό, την υποτονική αύξηση των μισθών και τις αβέβαιες προοπτικές για να υποστηρίξει ότι μια περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις προσπάθειες ετών, οι οποίες απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης πυρός της ΕΚΤ, σύμφωνα με αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

Ωστόσο, ο Ντράγκι ίσως αναγνωρίσει την ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ευρωζώνης, την αύξηση της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και τον περιορισμό του πολιτικού ρίσκου ύστερα από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Η ΕΚΤ θα αγοράζει κάθε μήνα ομόλογα ύψους 60 δισεκ. ευρώ τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και σχεδιάζει να διατηρήσει τα επιτόκια βαθιά σε αρνητικό έδαφος έως πολύ αργότερα. Ωστόσο, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι οι υψηλότεροι μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ο πληθωρισμός είναι άνετα πάνω από 1% ενώ το οπλοστάσιο της ΕΚΤ έχει σχεδόν εξαντληθεί, και όλα αυτά τροφοδοτούν τις φωνές συντηρητικών αξιωματούχων να αρχίσει να ετοιμάζει την περιστολή του προγράμματος αγορών ομολόγων.

Το ευρώ κινείτο νωρίτερα λίγο κάτω από το υψηλό εξαμήνου έναντι του δολαρίου, εν όψει της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια στις 14:45 ώρα Ελλάδας και της συνέντευξης τύπου του Ντράγκι στις 15:30.

Tags
Back to top button