Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Eξωδικαστικός συμβιβασμός και 120 δόσεις για τα χρέη σε εφορία

Όσοι χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο και τα ταμεία και δεν υπάγονται στις διατάξεις του ανωτέρω νομοσχεδίου έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την ρύθμιση των οφειλών τους σε 120 δόσεις.

Με την παράγραφο 21 του άρθρου 15 του νομοσχεδίου που βρίσκεται στην Επιτροπή της Βουλής, παρέχεται η δυνατότητα στις εφορίες και στα ταμεία να προσφέρουν και σε ελεύθερους επαγγελματίες ρυθμίσεις των οφειλών τους με «κούρεμα» και διακανονισμό έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις, που δεν μπορεί να χαμηλότερες από 50 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου: «Αν τώρα κάποιοι θεωρούν ότι η προϋπόθεση των 20.000 ευρώ αποκλείσει ένα σημαντικό αριθμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, νομίζω ότι αυτή είναι απλώς μια αβάσιμη πρόσληψη. Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους εκτιμά ότι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση του νόμου.

Παρ’ όλα αυτά σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δεν εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα προσφέρουν ρυθμίσεις ανάλογες με αυτές που παρέχονται στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών».

Tags
Back to top button