Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εξελίξεις στη δίκη για τη Μαντλίν: Βρέθηκε φωνητικό μήνυμα στην αστυνομία

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη Μαντλίν Μακκάν, το τρίχρονο κοριτσάκι που εξαφανίστηκε το 2007. Η πορεία για την αναζήτησή της άλλαξε ρότα χάρη σ’ ένα φωνητικό μήνυμα που έμεινε στον τηλεφωνητή της Scotland Yard, υποστήριξε μέλος της μητροπολιτικής αστυνομίας.

Πρόκειται για τον ντετέκτιβ Mark Draycott ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Braunschweig σήμερα (Πέμπτη, 2 Μαΐου) για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την εξαφάνιση του κοριτσιού κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών το 2007 στην Praia da Luz της Πορτογαλίας.

Ο καταδικασμένος παιδόφιλος Christian Brueckner, 48 ετών, δικάζεται επί του παρόντος σε σχέση με την εξαφάνιση, αφού αναγνωρίστηκε ως ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Ο Draycott ήταν ο πρώτος αστυνομικός που κλήθηκε από την ομάδα υπεράσπισης για να καταθέσει. Είπε ότι ο πρώην φίλος του Brueckner, ο Helge Busching, που τον γνώριζε στο Αλγκάρβε στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ενημέρωσε τη Scotland Yard το 2017.

«Τότε είχαμε ακόμα έναν “ανοιχτό” αριθμό τηλεφώνου που δημοσιοποιήθηκε σε όλο τον κόσμο», είπε. «Το ευρύ κοινό μπορούσε να τηλεφωνήσει και να δώσει πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τη Μαντλίν Μακκάν. Μία από τις δουλειές μου ήταν να ελέγχω τα μηνύματα του τηλεφώνου. Στις 18 Μαΐου λοιπόν, εντόπισα ένα ιδιαίτερο μήνυμα».

Ιωάννινα: Συναγερμός από την εξαφάνιση 17χρονου από δομή φιλοξενίας

Σύμφωνα με τον Draycott, ο Busching είπε ότι ο Brueckner του είπε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την εξαφάνιση της Μαντλίν ότι «δεν ούρλιαξε». Ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι ο Busching «μιλούσε καλά αγγλικά» και ζήτησε να μιλήσει με τον ιδιωτικό ερευνητή Ντέιβιντ Έντγκαρ. «Είπε ότι είχε πληροφορίες και άφησε έναν ελληνικό αριθμό κινητού. Στη συνέχεια κάλεσα αυτόν τον αριθμό κινητού και μίλησα μ’ έναν άνδρα που τώρα ξέρω ότι είναι ο Helge Lars Busching. Αυτός αναφέρθηκε ως Lars και έδωσε πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για τη Μαντλίν».

Στη συνέχεια, ο Draycott διαβίβασε τις πληροφορίες στις γερμανικές και πορτογαλικές αρχές. Αυτή η συνομιλία ήταν που ώθησε την έρευνα για τον Brueckner. Μέρες αργότερα, ο Draycott και άλλα μέλη μιας ομάδας της Scotland Yard βρέθηκαν στην Αθήνα για να ανακρίνουν τον Busching υπό άκρα μυστικότητα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο που είχε ελεγχθεί για συσκευές ακρόασης.

Συμπλήρωσε πως «μιλήσαμε μαζί του για δύο ημέρες και μας έδωσε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση της μικρής. Ωστόσο, καθώς η έρευνα εξελισσόταν, ο ίδιος ήταν πρόθυμος να δώσει κατάθεση στη βρετανική αστυνομία. Είπε ότι είχε μια συνομιλία με τον Christian Brueckner στο Orgiva Festival το 2008. Αυτή η συνομιλία αφορούσε την επιχείρηση για την έρευνα της Μαντλίν».

Ο Draycott πρόσθεσε ότι ο Busching δεν πληρώθηκε για τις πληροφορίες που μοιράστηκε. Ο Busching πέταξε στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2018 για να δώσει μια επίσημη κατάθεση στη Scotland Yard, σύμφωνα με τον Draycott.

Ο Brueckner εκτίει επί του παρόντος ποινή επτά ετών για τον βιασμό μιας συνταξιούχου το 2019. Δικάζεται κατηγορούμενος για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων στην Πορτογαλία που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ 2000 και 2017. Ο Brueckner αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση της Μαντλίν.

Η Scotland Yard ανέλαβε την έρευνα για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2011. Η δίκη συνεχίζεται.

Tags
Back to top button