Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Έκρηξη στη Βηρυτό: Κατηγορητήριο κατά του Γενικού Εισαγγελέα του Λιβάνου

Ο δικαστής Τάρεκ Μπιτάρ, έχει προγραμματίσει να ανακρίνει μέσα στον τρέχοντα μήνα τον γενικό εισαγγελέα Γασάν Οουεϊντάτ. Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστής άρχισε σχεδόν αναπάντεχα την εκ νέου έρευνα για την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που είχε παραλύσει για περισσότερο από ένα χρόνο λόγω αντιδράσεων σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, . Αυτό δήλωσαν σήμερα (24.01.2023) δικαστικοί αξιωματούχοι στον , χωρίς να διευκρινίσουν τις κατηγορίες σε βάρος του.

Λίβανος: Διώξεις σε 3 υψηλόβαθμους στρατιωτικούς για τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό (βίντεο)

Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον γενικό εισαγγελέα Γασάν Οουεϊντάτ για να σχολιάσει.

Οι προσπάθειες του δικαστή Τάρεκ Μπιτάρ να ανακρίνει κορυφαίους αξιωματούχους σχετικά με την έκρηξη, που στοίχισε τη ζωή σε 220 ανθρώπους και κατέστρεψε τμήμα της Βηρυτού, εμποδίσθηκαν από παρατάξεις, μεταξύ των οποίων η ένοπλη Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν.

Ο δικαστής Τάρεκ Μπιτάρ απήγγειλε επίσης κατηγορίες σε βάρος του υποστρατήγου Αμπάς Ιμπραχίμ, επικεφαλής της λιβανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών, και του υποστρατήγου Τόνι Σαλίμπα, επικεφαλής ενός άλλου σώματος ασφαλείας, σε σχέση με την έκρηξη, καθώς και σε βάρος του πρώην στρατιωτικού διοικητή Ζαν Καχουάτζι, δήλωσαν δικαστικοί αξιωματούχοι, χωρίς να διευκρίνισουν τις κατηγορίες.

Δικαστικές πηγές είπαν ότι το Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί ανακρίσεις 15 προσώπων, περιλαμβανομένων των κορυφαίων αξιωματούχων των δυνάμεων ασφαλείας, του Οουεϊντάτ, δύο πρώην υπουργών και του Χάσαν Ντιάμπ, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός όταν είχε σημειωθεί η έκρηξη.

Ο Ιμπραχίμ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες, όταν το Ρόιτερς επικοινώνησε χθες, Δευτέρα, μαζί του. Ο Καχουάτζι αρνήθηκε να σχολιάσει. Η επικοινωνία με τον Σαλίμπα δεν κατέστη δυνατή.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε στις 4 Αυγούστου 2020, προκλήθηκε από εκατοντάδες τόνους νιτρικού αμμωνίου που ήταν αποθηκευμένοι σε κακές συνθήκες στο λιμάνι αφού είχαν ξεφορτωθεί εκεί το 2013. Μέχρι στιγμής δεν έχει λογοδοτήσει κανένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Tags
Back to top button