Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες σε 950 εκλογικά τμήματα για την ανάδειξη προέδρου – Ποιοι και πώς μπορούν να ψηφίσουν

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου,  Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και  Μιχάλης Κατρίνης είναι οι έξι υποψήφιοι που ζητούν την ψήφο των φίλων του ΠΑΣΟΚ. 

Οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας. Σε περίπτωση που υπάρχει μαζική προσέλευση ενδέχεται να παραταθεί η εκλογική διαδικασία κάτι το οποίο είχε συμβεί και στις προηγούμενες εκλογές του κόμματος.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β’ γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Υπάρχουν περίπου 950 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα βρίσκεται ένα tablet, μέσω του οποίου θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων και στο τέλος η καταμέτρηση των ψήφων.

Στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα είναι πάνω από 16 ετών. Παράλληλα αν κάποιος δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος μπορεί να κάνει εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσει καταβάλλοντας το ποσό των τριών ευρώ.
Οσοι δεν είναι μέλη μπορούν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν καταβάλλοντας τρία ευρώ. Για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία.

Δείτε  τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και Εξωτερικό

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ μπορούν να μπαίνουν στοκαι να βρουν στον διαδραστικό χάρτη το πιο κοντινό τους εκλογικό κέντρο.

Tags
Back to top button