Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εκλογές Γαλλία: Καθοριστικοί θα είναι οι αναποφάσιστοι- Θα κρίνουν τον νικητή

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θεωρούνται καθοριστικές όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και την ΕΕ. Σε περίπτωση επικράτησης της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου η Ένωση απειλείται με ισχυρούς κλυδωνισμούς, μιας και η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου προκρίνει ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ, αλλά και την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Στη 1μμ. ώρα Ελλάδας άνοιξαν, λόγω διαφοράς  ώρας, οι εκλογικές κάλπες στα υπερπόντια γαλλικά εδάφη, στα νησιά Σεν Πιέρ και Μικελόν στις καναδικές ακτές. Η πλειονότητα των 47 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στην ηπειρωτική Γαλλία θα προσέλθει ωστόσο στις κάλπες από αύριο το πρωί.

Επί ποδός 57.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το βασικό μέλημα των αρχών είναι η ασφάλεια των σχεδόν 70.000 εκλογικών κέντρων. Τα μέτρα θεωρούνται δρακόντεια, με ενίσχυση 50.000 αστυνομικών και χωροφυλάκων στους ήδη υπάρχοντες 7.000 φρουρούς, στις περιπολίες και στο ιδιωτικό προσωπικό ασφάλειας. 

Μετά την προχθεσινή επίθεση στην λεωφόρο των Ηλυσίων, οι Γάλλοι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια και με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. Και το μεγάλο ερώτημα αυτές τις ώρες είναι εάν το 30 % των αναποφάσιστων, που έδωσε η τελευταία σφυγμομέτρηση, η οποία όμως πραγματοποιήθηκε πριν την επίθεση το βράδυ της Πέμπτης, θα αποφανθούν αν το ζήτημα της ασφάλειας θα επηρεάσει την ψήφο τους.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι ενδέχεται να ενισχυθούν τα ποσοστά της Μαρίν Λεπέν και του Φρασουά Φιγιόν, οι οποίοι υπόσχονται σκληρά μέτρα και κλείσιμο συνόρων. Επειδή όμως η πλειοψηφία των αναποφάσιστων ανήκει στην Αριστερά, άλλοι αναλυτές βλέπουν το αντίθετο: ότι μπορεί δηλαδή να αφυπνισθούν και να προσέλθουν στην κάλπη με στόχο να παρεμποδίσουν μια νίκη των Λεπέν και Φιγιόν, εξασφαλίζοντας την παρουσία του Μακρόν στο δεύτερο γύρο.

Tags
Back to top button