Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έχουν όρεξη για δούλεμα οι Τούρκοι: Προτείνουν ανταλλαγή Αμμοχώστου με παραλιακή ζώνη στα Κόκκινα αντί να επιστρέψουν τα εδάφη!

Την ανταλλαγή της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου με την παραλιακή ζώνη των Κοκκίνων» προτείνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπως ανέφερε ο «πρωθυπουργός» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, Huseyin Ozgurgun, ο οποίος μιλάει για την πορεία των συνομιλιών και κάνει λόγο για αδιέξοδο, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ενώ στο ζήτημα των εγγυήσεων, δεν κλείνει την πόρτα στην αναθεώρηση του συστήματος.

Ειδικότερα, με αφορμή ερώτηση για το ζήτημα της Μόρφου, ο H. Ozgurgun απάντησε «ο κ. πρόεδρος λέει ξεκάθαρα 'δεν παραχωρώ εδάφη'. Προτείνει την επιστροφή της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου με αντίκρισμα κομμάτι γης που θα ενώνει τα Κόκκινα με τις τ/κ περιοχές. Οπότε στο εδαφικό η θέση μας, σε συμφωνία με τον κ. Erdogan, συμπυκνώνεται στην εξής πρόταση: ανταλλαγή κλειστής πόλης Αμμοχώστου με παραλιακή ζώνη στα Κόκκινα.

«Ο Akinci και ο Αναστασιάδης συνειδητοποίησαν ότι οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο. Τώρα προτείνουν νέα διάσκεψη. Ποια διάσκεψη; Σε αυτή θα συζητηθεί μονάχα το θέμα των εγγυήσεων, όχι τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα. Για ποιο λόγο, λοιπόν, οδηγούμαστε σε διάσκεψη του Μαρτίου δίχως να έχουμε επιλύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα; Ακόμη και σε περίπτωση που τελικά οι εγγυήτριες δυνάμεις καταφέρουν να έρθουν σε συνεννόηση, τότε θα βρεθούμε ενώπιον μεγαλύτερων προβλημάτων», σημείωσε και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει θετική ανταπόκριση για τη νέα διάσκεψη. 

«Δεν είμαι σίγουρος για τη σύγκληση της νέας διάσκεψης της Γενεύης. Ο ΟΗΕ βολιδοσκοπεί τις προθέσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει θετική ανταπόκριση για τη νέα διάσκεψη».

Στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων ο Huseyin Ozgurgun ξεκαθάρισε πως η «ασφάλεια και οι εγγυήσεις είναι η 'κόκκινη γραμμή' της τ/κ πλευράς. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πάνω από το 80% του λαού τάσσεται υπέρ της διατήρησης του συστήματος. Πώς θα μπορούσε να αναθεωρηθεί το σύστημα; Τι συμπεριλάμβανε το σύστημα εγγυήσεων του 1960; 650 Τούρκους και 950 Έλληνες στρατιώτες. Θα μπορούσαν να συζητηθούν οι αριθμοί».

Tags
Back to top button