Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ώρα είναι στο φεγγάρι; Η NASA ετοιμάζεται να δώσει απάντηση

Έχετε αναρωτηθεί ποτε τι ώρα είναι στο φεγγάρι; Η NASA ετοιμάζεται τώρα να δώσει απάντηση σε αυτή την ασυνήθιστη ερώτηση, για να είναι έτοιμη για τις μελλοντικές αποστολές της στον φυσικό δορυφόρο της Γης που πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Artemis προγράμματος.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο κρατικός αμερικανικός οργανισμός που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος ανέλαβε μια άνευ προηγουμένου αποστολή για την ανάπτυξη ενός προτύπου χρόνου για τη Σελήνη. Η προσπάθεια, υπό την ηγεσία του προγράμματος Διαστημικής Επικοινωνίας και Πλοήγησης (SCaN) του οργανισμού, αποτελεί απάντηση σε οδηγία του Λευκού Οίκου από τον Απρίλιο.

Διεθνές ενδιαφέρον για το εντυπωσιακό ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο στο φεγγάρι-Ινδία και Κίνα θέλουν να βοηθήσουν

Το νέο σύστημα σεληνιακής ώρας, γνωστό ως Συντονισμένη Σεληνιακή Ώρα (LTC), θα συμβάλει στη δημιουργία ενός επεκτάσιμου συστήματος για την εξερεύνηση πέραν της Γης. Η NASA θα συνεργαστεί με φορείς της αμερικανικής κυβέρνησης, διεθνείς οργανισμούς τυποποίησης και εταίρους για να διασφαλίσει ότι το σύστημα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους πλανήτες, όπως ο Άρης, και τελικά σε όλο το ηλιακό σύστημα.

Η δημιουργία αυτού του προτύπου σεληνιακού χρόνου θα απαιτήσει ακρίβεια. Όπως και η Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα (UTC) στη Γη, η LTC θα βασίζεται σε ατομικά ρολόγια. Ωστόσο, τα ρολόγια που τοποθετούνται στην επιφάνεια της Σελήνης μπορεί να χτυπούν ελαφρώς ταχύτερα - κατά μικροδευτερόλεπτα κάθε μέρα - λόγω των διαφορών στη βαρύτητα και των επιδράσεων της σχετικότητας. Η NASA διερευνά μαθηματικά μοντέλα για την αντιμετώπιση αυτής της απόκλισης, καθώς ακόμη και τα πιο μικρά κλάσματα του δευτερολέπτου μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά σφάλματα πλοήγησης όταν πρόκειται για τις τεράστιες αποστάσεις του διαστήματος.

Η Cheryl Gramling, επικεφαλής της NASA για τη σεληνιακή πλοήγηση και το χρονοδιάγραμμα, εξηγεί ότι μια διαφορά 56 μικροδευτερολέπτων θα μπορούσε να μετατοπίσει την αντιληπτή θέση ενός αστροναύτη σε τροχιά κατά το ισοδύναμο 168 γηπέδων ποδοσφαίρου! Αυτή η ακρίβεια είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και την ακρίβεια των επερχόμενων σεληνιακών αποστολών, ιδίως καθώς το πρόγραμμα Artemis της NASA προετοιμάζεται για την εγκαθίδρυση μιας μακροχρόνιας παρουσίας στη Σελήνη.

Tags
Back to top button