Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εικόνες που σοκάρουν σε νέο βίντεο από το μοναστήρι των σκανδάλων - Μοναχοί χτυπούν με ζώνη την καθαρίστρια

Μετά την αρπαγή του χρηματοκιβωτίου, τα θαύματα με τις δεκάδες έγκυες και το ψεύτικο μύρο, ένα ακόμα βίντεο από τη Μονή του Οσίου Αββακούμ, με τους Μοναχούς να ασκούν πρωτοφανή βία σε μια γυναίκα, προκαλεί όχι μόνο θλίψη, αλλά και ντροπή για τις εικονες που έρχονται στο φως και που σίγουρα δεν αρμόζουν σε εκπροσώπους της Εκκλησίας. 

Στο βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός φαίνονται οι δύο Αρχιμανδρίτες να λογομαχούν με γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εθελόντρια καθαρίστρια.

Έτσι άρπαξαν οι κουκουλοφόροι το χρηματοκιβώτιο από τη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο - Καρέ καρέ η επιχείρηση

Στο βίντεο διακρίνονται οι αρχιμανδρίτες να λογομαχούν έντονα, σε σημείο υστερίας, με μια γυναίκα η οποία προφανώς ήταν εθελόντρια και ασκούσε χρέη καθαρίστριας. Ο ένας μοναχός, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είναι ο ηγούμενος Νεκτάριος, προσπαθεί να τη διώξει, ενώ ο άλλος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Φωνές και ουρλιαχτά συνθέτουν το σκηνικό της λογομαχίας με την καθαρίστρια να προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση, ενώ ο ηγούμενος είναι σε έξαλλη κατάσταση και της λέει διαρκώς να φύγει.

Κάποια στιγμή ο ένας μοναχός αφού ουρλιάζει, ρίχνει τη γυναίκα στο έδαφος και ξεκινά να την χτυπάει. Αργότερα η γυναίκα σηκώνεται και ο μοναχός επιστρέφει για να τη διώξει με την απειλή του μιας ζώνης. Τότε η γυναίκα παίρνει τον δρόμο της εξόδου κουτσαίνοντας από τα χτυπήματα, αλλά ο μοναχός τη χτυπά βίαια με τη ζώνη. 

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημερες εντείνει τις ανησυχίες και τα ερωτηματικά ως προς το τι συνέβαινε επί χρόνια εκεί. Σεξουαλικά σκάνδαλα, υπεξαίρεση χρημάτων, ψεύτικα θαύματα και όλα σε βάρος των πιστών που προσέτρεχαν να βρουν παρηγοριά στον Άγιο.

«Ο Μητροπολίτης Ταμασού υποχρέωνε τον Ηγούμενο να του καταβάλλει χρήματα – Το μαρτυρούν SMS και τραπεζικές συναλλαγές»

Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται οι πρόσφατες καταγγελίες του Ηγουμένου για το οτι υποχρεώνοταν από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊα, να του καταβάλλει χρήματα από την περιουσία της Μονής ισχύουν στο ακέραιο, αναφέρει σε δημοσίευμα του το ,

Οι δικηγόροι των μοναχών υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι καταγγελίες αποδεικνύονται και από καταθέσεις / έγγραφες μαρτυρίες Μοναχών της Μονής, αλλά και από το περιεχομενο μηνυμάτων SMS που εστελνε ο Μητροπολίτης στον Ηγούμενο. Υπάρχουν και καταθετήρια στον τραπεζικό λογαριασμό της Μητροπολης για ορισμένες από τις συναλλαγές αυτές. Είναι κρίμα που σύμφωνα με το ρεπορταζ εμφανίζεται ο Μητροπολίτης να απαιτεί από τον Ηγουμενο να ορκισθεί στο ιερο Ευαγγελιο, όταν είναι γνωστο ότι ο ορκος απαγορεύεται στους ιερωμένους και θεωρείται βαρύτατο αμάρτημα», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

 

Tags
Back to top button