Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνα διάλυσης στο ΕΣΥ: Όποιος αρρωστήσει απόγεύμα ή νύχτα χάνεται

Ένα ακόμη ντοκουμέντο κοινοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στο ΕΣΥ. Αυτή τη φορά αιχμή των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ για την εικόνα εγκατάλειψης του ΕΣΥ αποτελούν Κέντρα Υγείας στην Αχαΐα και στη Λάρισα, στα οποία (υποτίθεται ότι) παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους πολίτες όπως και στα περίφημα πρώην Πολυιατρεία του ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ.

Το ανύπαρκτο προσωπικό και συνεπώς οι…ανύπαρκτες υπηρεσίες υγείας «στοιχειώνουν» τα Κέντρα Υγείας, ιδίως στην περιφέρεια. Ενδεικτικά παρουσιάζεται η εικόνα του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων όπου το παιδιατρικό τμήμα είναι κλειστό διότι δεν υπάρχει παιδίατρος. Ομοίως το εργαστηριακό- ακτινοδιαγνωστικό τμήμα όπου δεν υπάρχει ακτινολόγος για να μπορέσει να λειτουργήσει το τμήμα.

«Πολλά Κέντρα Υγείας κατεβάζουν ρολά «ντάλα μεσημέρι». Ερήμωσαν τα Κέντρα Υγείας από προσωπικό. Όποιος αρρωστήσει το απόγευμα ή τη νύχτα  χάνεται καθ’ ότι ασθενοφόρο υπάρχει τη μία ημέρα και δεν υπάρχει δέκα ημέρες. Όταν υπάρχει χαλάει στο δρόμο κατά τις διακομιδές Ασθενών από βλάβες (παίρνουν φωτιά, σκάνε τα λάστιχα κ.α.). Παντού βλέπεις κλειστά Ιατρεία και Εργαστήρια. Σκουριάζουν Εργαστηριακά Μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν μία Γενική Αίματος ή μία Ακτινογραφία» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται επίσης στις χιλιο-εξαγγελθείσες προσλήψεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που βρίσκονται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις ερημωμένες δομές υγείας. «Προβάλλουν οι Υπουργοί Υγείας τις 2.000 προσλήψεις με προγράμματα STAGE από τις 4.000 που έταξαν και δεν λένε κουβέντα για τους 25.000 μόνιμους υπαλλήλους που αποχώρησαν, εκ των οποίων 7.500 επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» λέει ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Tags
Back to top button