Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εγκεφαλικά μοίρασε η Ινδία στην Άγκυρα-Απέρριψε το αίτημα ένταξης της Τουρκίας στους BRICS σοκάροντας τον Ερντογάν

Η Ινδία έχει απορρίψει το αίτημα ένταξης της Τουρκίας στον οργανισμό BRICS εξαιτίας των καλών σχέσεων που διατηρεί η Άγκυρα με το Πακιστάν, τον αιώνιο εχθρό της Ινδίας. Καμία από τις χώρες-μέλη της συμμαχίας δεν έφεραν αντίρρηση στο Νέο Δελχί και έτσι η ομάδα αποφάσισε να μην δεχτεί νέα μέλη στο σύντομο μέλλον.

Τι Αποκαλύπτει η Εφημερίδα Bild

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild στις 24 Οκτωβρίου, η Ινδία λέγεται πως απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας να ενταχθεί στον οργανισμό BRICS επικαλούμενη τις στενές σχέσεις Άγκυρας-Ισλαμαμπάντ. Ως αποτέλεσμα της απόφασης της Ινδίας, το αίτημα των Τούρκων δεν εγκρίθηκε.

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της οργάνωσης BRICS αποφάσισαν κατά την διάρκεια συνάντησής τους να μην δεχθούν νέα μέλη στην ομάδα το προσεχές διάστημα. Αυτό ανέφερε ένα ξένο μέσο ενημέρωσης ονόματι T24.

Το Ιράν, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία αποτελούν τις νεότερες προσθήκες στο «ρόστερ» των BRICS. Η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η Μαλαισία εδώ και κάποιες εβδομάδες έχουν επίσημα αποστείλει αίτημα ένταξης στον οργανισμό, ωστόσο φαίνεται πως και τα τρία αιτήματα απορρίφθηκαν.

Πολιτικοί αναλυτές είναι πεπεισμένοι πως η οργάνωση BRICS δεν θα δεχθεί νέα μέλη την τωρινή χρονική περίοδο, διότι αρκετές ισχυρές χώρες-μέλη της ομάδας αντιτίθενται στην περαιτέρω επέκτασή της.

Ο Ερντογάν στην Σύνοδο Κορυφής των BRICS

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως στις 2 Σεπτεμβρίου φέτος η Τουρκία επέβαλε επίσημο αίτημα ένταξης στον οργανισμό BRICS. Μία αναφορά από το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ανέφερε πως η Τουρκία επιθυμούσε να αυξήσει την διεθνή επιρροή της και να αποκτήσει νέες διασυνδέσεις πέρα των δυτικών συμμάχων της.

Ανώνυμες πηγές από την χώρα δήλωσαν πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πίστευε πως το γεωπολιτικό κέντρο βάρους του πλανήτη μετατοπίζονταν προς τα ανατολικά.

Στις 24 Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα που αναρτήθηκε το δημοσίευμα της γερμανικής Bild, ο Ερντογάν παρευρέθηκε στην σύνοδο κορυφής των BRICS στην ρωσική πόλη Καζάν. Τον Τούρκο πρόεδρο προσκάλεσε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Κατά την παρουσία του στην συνάντηση ο Ερντογάν συμμετείχε σε συζητήσεις για επίκαιρα ζητήματα, όπως τις ισραηλινές επιθέσεις στην Παλαιστίνη και την πρόσφατη ένοπλη επίθεση σε τουρκικό εργοστάσιο στην Άγκυρα, μία επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο 5 ατόμων.

 

Tags
Back to top button