Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

ΕΦΚΑ: Το «άσπρο-μαύρο» προσπαθεί να κάνει η διοίκηση για την ομολογία με non-paper

Την έλλειψη σχεδίου για την απονομή των εκκρεμών συντάξεων μέχρι τον Οκτώβριο, όπως αυτή περιγράφεται στο non-paper της διοίκησης του ΕΦΚΑ που αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος παραδέχεται με ανακοίνωσή του ο ενιαίος φορέας κοινωνικής ασφάλισης.

Η διοίκηση, μάλιστα, υποστηρίζει ότι η σύνταξη αυτού του κειμένου με παραλήπτες τα στελέχη του ταμείου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα θέματα που προκύπτουν είναι «απόδειξη χρηστής διοίκησης» σε μια προσπάθεια να κάνει το «άσπρο-μαύρο».

«Σημειώματα, όπως αυτό που επικαλείται το δημοσίευμα, με τα οποία επισημαίνονται τα θέματα που η διοίκηση απευθύνει στα στελέχη προς αντιμετώπιση, αποτελούν απόδειξη χρηστής διοίκησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, που η ίδια στο non paper παραδέχεται ότι δεν υπάρχει σχέδιο και ότι «ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι την διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη βοήθεια της ΕΕ για την πληρωμή των συντάξεων» η διοίκηση του ταμείου στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο στόχος για εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων είναι εφικτός και θα επιτευχθεί.

Η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ έχει ως εξής:

Καθήκον και υποχρέωση της Διοίκησης αποτελεί η εποπτεία των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημειώματα όπως αυτό που επικαλείται το δημοσίευμα, με τα οποία επισημαίνονται τα θέματα που η Διοίκηση απευθύνει στα στελέχη προς αντιμετώπιση, αποτελούν απόδειξη χρηστής διοίκησης.

Όσον αφορά τη διεκπεραίωση των συντάξεων που εκκρεμούν προς εκκαθάριση μέχρι τον Οκτώβριο 2017, διαβεβαιώνουμε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το τρίμηνο Ιανουαρίου– Μαρτίου 2017 εκδόθηκαν και καταβλήθηκαν περισσότερες από 40.000 συντάξεις.

Με αυτά τα δεδομένα και με τον ρυθμό έκδοσης συντάξεων να αυξάνεται, όσο ομαλοποιείται η λειτουργία του ΕΦΚΑ, επιβεβαιώνεται ότι είναι εφικτός ο στόχος για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, χάρη και στην προσφορά στελεχών και υπαλλήλων του φορέα.

Επομένως, τα στοιχεία για τον ρυθμό έκδοσης και καταβολής συντάξεων διαψεύδουν την διακινούμενη καταστροφολογία.

Tags
Back to top button