Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» ο Γρ. Ριζόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου

Το ΚΚΕ με λύπη ανακοινώνει το θάνατο του Γρηγόρη Ριζόπουλου, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ).

Ο Γρηγόρης Ριζόπουλος γεννήθηκε στη Λάγκα Καστοριάς, στις 24/5/1929, παιδί πολυμελούς οικογένειας αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που έδωσε πολλά θύματα στον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια εκείνη την περίοδο.

Την περίοδο της ανάπτυξης της ηρωϊκής εποποιίας του ΔΣΕ, συμμετέχει στη δράση του και γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Λόγω της δράσης που ανέπτυξε, εξορίστηκε το 1947 στη νήσο Αλόννησο και το 1948 μετέβη ως εξόριστος στον Καραβόσταμο Ικαρίας. Από το 1949 ως το 1953 βρίσκεται εξόριστος στο Μακρονήσι. Από το 1949 στο Α.Ε.Τ.Ο και Ε.Σ.Α.Ι. και το 1952 στο Β.Ε.Τ.Ο. Κράτησε αλύγιστη στάση απέναντι στα βασανιστήρια και τις πιέσεις που ο ταξικός αντίπαλος επέβαλε.

Μετά την εξορία, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ως αρχιτέκτων μηχανικός.

Κατά την περίοδο 1989-1991 έδωσε μάχη για την επικράτηση των επαναστατικών δυνάμεων στις γραμμές του ΚΚΕ.

Ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, με πάρα πολλές διακρίσεις. Σε διάφορους διαγωνισμούς, που έλαβε μέρος, με τα γλυπτά του έργα, έλαβε Α’ και Β΄ βραβεία. Ανάμεσα στα πιο σπουδαία έργα, που φιλοτέχνησε, ήταν το άγαλμα του «Μακρονησιώτη Αγωνιστή», που σήμερα δεσπόζει στη Μακρόνησο.

Το ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος «εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλύγιστου συντρόφου και προέδρου της ΠΕΚΑΜ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 14.00, από το Νεκροταφείο Παπάγου».

Tags
Back to top button