Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

EE: Χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας και την παροχή βοήθειας στους πολίτες προκειμένου να βρουν δουλειά

Σήμερα, η Επιτροπή προκήρυξε μια πρόσκληση υποβολής προτάσεων ύψους 23 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναπτύξουν νέους τρόπους αντιμετώπισης της μακροχρόνιας ανεργίας και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων στην ΕΕ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και τον Νίκο Ανδρίτσο

ΔΥΠΑ: Στις 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις του προγράμματος εργασιακής εμπειρίας για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια

Μέσω αυτής της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, η οποία χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κοινωνική Καινοτομία+» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου+ (ΕΚΤ+), η Επιτροπή αποσκοπεί στην αξιοποίηση παλαιότερων ελπιδοφόρων πρωτοβουλιών και στην ενίσχυση του ρόλου των οργανώσεων της κοινωνικής οικονομίας. Οι οργανώσεις αυτές δίνουν προτεραιότητα στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους και επανεπενδύουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους στις πρωτοβουλίες τους. Έχουν αποδεδειγμένα την ικανότητα να στηρίζουν όσους και όσες βιώνουν απομόνωση και φτώχεια λόγω της μακροχρόνιας ανεργίας.

Οι οργανώσεις έχουν προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 για να υποβάλουν τις προτάσεις τους σύμφωνα με τις οδηγίες του ιστοτόπου της πρόσκλησης. 

Μπορέλ: Οι χώρες της ΕΈ πρέπει να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία

Ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ δήλωσε σχετικά: «Η μακροχρόνια ανεργία έχει καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία, την οικονομία και, κυρίως, για όσους και όσες τη βιώνουν. Πρόκειται για σπατάλη ταλέντων και παραγωγικότητας. Τη σπατάλη αυτή, η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να την ανεχτεί άλλο. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι τοπικές αρχές και οι οργανώσεις της κοινωνικής οικονομίας έχουν αποδείξει ότι είναι δυνατό να προσφέρουμε μια νέα ευκαιρία στους ανθρώπους που είναι άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ΕΕ θα συνεχίσει να καταπολεμά τη μακροχρόνια ανεργία και να στηρίζει μέτρα για την προώθηση ποιοτικών θέσεων εργασίας.»

Σήμερα το απόγευμα, η Επιτροπή θα συμμετάσχει σε μια εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή των Περιφερειών για να εξεταστεί το πώς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ μπορούν να συνεργαστούν για να βοηθήσουν τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Βάσκο Άλβες Κορδέιρο και ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων κ. Νικολά Σμιτ, μαζί με βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών και άλλους ομιλητές υψηλού επιπέδου.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου. Κατά τη διάρκειά της θα παρέχεται διερμηνεία στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά.

Tags
Back to top button