Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΕ: «Το Γιβραλτάρ είναι αποικία» - Βρετανία: «Ανάρμοστος ο χαρακτηρισμός»

Με ένα πρωτοφανή ορισμό η ΕΕ χαρακτηρίζει το Γιβραλτάρ «αποικία» για να δείξει πως η κατοχή του από την Βρετανία είναι παράνομη.

Η Βρετανία θα μπορούσε να εξασφαλίσει πρόσβαση χωρίς θεωρήσεις διαβατηρίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες της ακόμη και σε περίπτωση  Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά εξέφρασε την αντίθεσή της σε αναφορά της Ένωσης για το Γιβραλτάρ, στην οποία ο “Βράχος” χαρακτηρίζεται «αποικία».

Η αντιπαράθεση υπογραμμίζει τις εντάσεις που υπάρχουν για την περιοχή. Η Ισπανία εκμεταλλεύεται το Brexit για να εντείνει τις διεκδικήσεις της για τον «Βράχο».

Ο νέος κανονισμός επιτρέπει στους Βρετανούς πολίτες να επισκέπτονται την ΕΕ χωρίς θεωρήσεις διαβατηρίου για μια περίοδο που φθάνει έως και τις 90 ημέρες ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί ειδική συμφωνία αποχώρησης.

Εισάγει μια νέα διάκριση ανάμεσα σε εκείνους που ζουν στη Βρετανία και εκείνους που είναι πολίτες του Γιβραλτάρ, μια Βρετανική Εξωτερική Περιφέρεια που ανήκει τώρα στην ΕΕ. Διπλωμάτες είπαν πως ο Βρετανός πρεσβευτής στην ΕΕ ήγειρε τις αντιρρήσεις του Λονδίνου στο θέμα σε μια συνάντηση των μονίμων αντιπροσώπων της ΕΕ. Βρετανίδα εκπρόσωπος είπε: «Το Γιβραλτάρ δεν είναι αποικία και είναι εντελώς ανάρμοστο να χαρακτηρίζεται με τον τρόπο αυτό».

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε πριν από λίγο ότι είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται το Γιβραλτάρ αποικία του στέμματος, καθώς είναι μέλος της οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Tags
Back to top button