Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Economist Intelligence Unit: Στις «ελαττωματικές δημοκρατίες» κατατάσσεται η Ελλάδα

Αρνητικές είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας όσον αφορά την λειτουργία της Δημοκρατίας και ουσιαστικά κατατάσσεται στην κατηγορία των «ελαττωματικών» δημοκρατιών», στην ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit για το 2018.

Και μάλιστα κάθε χρόνο οι επιδόσεις μας χειροτερεύουν.

Παγκοσμίως η Ελλάδα κατέλαβε την 39η θέση σε σύνολο 167 χωρών, υποχωρώντας κατά μία βαθμίδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ομως άν πάρουμε υπόψιν μας μόνον τις 21 χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα κατατάσσεται προτελευταία, ξεπερνώντας μόνον την Τουρκία. Η οποία φυσικά απέχει από το να χαρακτηρίζεται Δημοκρατία και κατατάσσεται ως «υβριδικό καθεστώς».

Το πιό ανησυχητικό για την ελληνική δημοκρατία, είναι η λειτουργία της κυβέρνησης και του κράτους, όπου η Ελλάδα μετά βίας πιάνει την βάση. Η βαθμολογία της είναι 5,36 στα 10.

Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση μεταξύ των κρατών της Δυτικής Ευρώπης , με εξαίρεση φυσικά την Τουρκία, η οποία στην φετινή έκθεση κατέρρευσε στο σημείο 5 ενώ το 2017 ξεπερνούσε την χώρα μας.

Αδύνατα σημεία είναι επίσης η συμμετοχή στα κοινά και ο πολιτικός πολιτισμός όπου η χώρα μας λαμβάνει 6,88 μονάδες. Οι επιδόσεις μας είναι πολύ καλύτερες στο εκλογικό σύστημα / πλουραλισμός και στις ατομικές ελευθερίες.

Ο συνολικός βαθμός της Ελλάδας είναι αμετάβλητος σε σχέση με το 2017 όμως οι μετρήσεις του Economist φανερώνουν μία σταθερή πτώση τα χρόνια της κρίσης. Το 2008, πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο βαθμός της Ελλάδας ήταν 8,13.

Στην πρώτη θέση παγκοσμίως κατατάσσεται η Νορβηγία. Μεταξύ των πρώτων χωρών βρίσκονται η Ισλανδία, η Σουηδία και η Δανία.

Πέραν της Ελλάδας στην κατηγορία των ελλειμματικών δημοκρατικών βρίσκονται επί το πλείστον νοτιο-ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Κύπρος.

Την χειρότερη θέση σε όλο τον κόσμο καταλαμβάνει η Βόρεια Κορέα.

Tags
Back to top button