Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ε. Μακρόν: Θα φέρει «άνεμο» μεταρρυθμίσεων - Θέλει να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης στο δημόσιο

Ο Εμανουέλ Μακρόν ρίχνεται στη μάχη για περισσότερες θέσεις εργασίας καθώς  η θετή του κόρη, Τιφέν Οζιέρ, προσπαθεί να χωνέψει την ήττα της στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.
   
Τις επόμενες ώρες, προχωρά σε τεχνικό ανασχηματισμό της γαλλικής κυβέρνησης και στη συνέχεια, όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί στους συμπολίτες του, θα φέρει «άνεμο» μεταρρυθμίσεων.

Αν και η κυβέρνησή του δεν έχει χρήματα για να μοιράσει στους ψηφοφόρους, τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης είναι υπερχρεωμένα και επιπλέον το Παρίσι δεσμεύεται να τηρήσει τα κριτήρια του Συμφώνου Σταθερότητας, κάτι που προφανώς περιορίζει τα όποια περιθώρια ελιγμών. 

Όμως, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει ήδη ένα σχέδιο: θέλει να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης στον δημόσιο τομέα και να αλλάξει άρδην το σημερινό καθεστώς κοινωνικής ασφάλισης. 

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για την πιο ουσιαστική μεταρρύθμιση της "Sécurité Sociale" από την καθιέρωσή της, το 1945. 

Τα σχέδια Μακρόν φαίνεται να ευνοούν και τα συνδικάτα. Η επιρροή του άλλοτε πανίσχυρου ριζοσπαστικού CGT φαίνεται να φθίνει, ενώ το μετριοπαθές "CFDT" στηρίζει τον νέο πρόεδρο. Άλλωστε ο Εμανουέλ Μακρόν δικαιούται να ισχυριστεί ότι εκλέγεται με ισχυρή "μεταρρυθμιστική εντολή". 

Αλλά το στοίχημα για τον νέο πρόεδρο είναι η τακτική που θα ακολουθήσει και η ικανότητά του να αποφύγει την ανοιχτή σύγκρουση στους δρόμους, όπως εκτιμά η Γαλλίδα πολιτική αναλύτρια, Γιούλι Χάμαν. Το κλειδί της επιτυχίας, τονίζει, είναι η επικοινωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και τον κόσμο. Αν μη τι άλλο, η γαλλική Εθνοσυνέλευση φαίνεται να υποστηρίζει τον Μακρόν και την κυβέρνησή του.
      
Κι ενώ ο Μακρόν σηκώνει τα μανίκια, η θετή του κόρη, Τιφέν Οζιέρ, προσπαθεί να καταλάβει τι δεν πήγε καλά και δεν εξελέγη στον δεύτερο γύρο.

Η μικρότερη κόρη της Μπριζίτ Μακρόν κατέβηκε ως αναπληρωματική στο 4ο διαμέρισμα του Πα ντε Καλαί στο πλευρό του Τιμπό Γκιγουί. Ωστόσο, επικράτησε και πάλι η γαλλική Κεντροδεξιά. 
  
Η επικοινωνιακή υπερέκθεση αυτής της αναπληρωματικής κυρίας προκάλεσε ταραχή... Τα καταφέραμε, δήλωσε με νόημα, ο νικητής στο 4ο διαμέρισμα του Πα ντε Καλαί  Ντανιέλ Φαγκέλ, που εξελέγη με ποσοστό 52,19%. Ωστόσο, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η Τιφέν δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα...  

    
Εκτός από την Τιφέν Οζιέρ, το νούμερο δύο της γαλλικής Ακροδεξιάς, Φλοριάν Φιλιπό, το φυσάει και δεν κρυώνει...
 
Ο δηλωμένος γκέι αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου δεν τα κατάφερε στο προπύργιο της Ακροδεξιάς ,Ενέν Μπομόν, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσφορία στη Μαρίν Λεπέν. Το κόμμα της κατέλαβε συνολικά μόλις 8 έδρες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.  
   
Αλλά και η Ναταλί Κοσιουκό Μοριζέ, το πρωτοκλασάτο στέλεχος της γαλλικής Κεντροδεξιάς που έπεσε θύμα βάναυσης συμπεριφοράς πριν από λίγες ημέρες από έναν άγνωστο άνδρα, δεν κατάφερε να εκλεγεί.Και δαρμένη και ηττημένη... 

Tags
Back to top button