Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ε. Μακρόν: «Η Γερμανία έχει φετιχισμό με τα πλεονάσματα εις βάρος των άλλων»

Κατηγορία για φετιχισμό σχετικά με τα πλεονάσματα επέρριψε ο Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της τελετής για την απονομή του βραβείου Καρλομάγνος στο Άαχεν της Γερμανίας, όπου ήταν παρούσα και η Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, ο πρόεδρος της Γαλλίας, δεν χαρίστηκε  στους οικοδεσπότες του και κάλεσε τη Γερμανία να προχωρήσει σε άμεσες μεταρρυθμίσεις. Δήλωσε μάλιστα ότι η Γερμανία διακρίνεται από έναν «φετιχισμό» όσον αφορά τα δημοσιονομικά και εμπορικά πλεονάσματα «τα οποία όμως είναι εις βάρος των άλλων». Τόνισε πως η Ευρώπη για να προχωρήσει θα πρέπει να σπάσει ταμπού και επανέλαβε την πρότασή του για έναν ενιαίο προϋπολογισμό στην Ευρωζώνη.

Το βραβείο Καρλομάγνος είναι το παλιότερο και σημαντικότερο βραβείο για την προσφορά στη συμφιλίωση και συνεργασία στην Ευρώπη. Πήρε το όνομά του από τον Καρλομάγνο (747/748-814), ο οποίος ήταν ο πρώτος που συνέλαβε την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και ήδη όσο ζούσε τον αποκαλούσαν «πατέρα της ενωμένης Ευρώπης».

Για την απονομή του βραβείου αποφασίζει μια ανεξάρτητη επιτροπή. Τον πανηγυρικό στο Δημαρχείο του Άαχεν εκφώνησε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ η οποία δήλωσε πως «με την Γαλλία είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη» και συμπλήρωσε πως η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει την τύχη της στα χέρια της. Επισήμανε ακόμη πως στηρίζει τον Γάλλο Πρόεδρο όσον αφορά τις ιδέες του για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, την κοινή μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου καθώς και την καινοτομία και των επενδύσεων στον ψηφιακό τομέα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος από την πλευρά του τόνισε πως οι πολιτικοί θα πρέπει τώρα να δράσουν. «Δεν πρέπει να περιμένουμε. Εθνικιστές, δημαγωγοί και φόβοι εκφράζονται καθαρά. Όποιος θέλει την Ευρώπη θα πρέπει να εκφράζεται το ίδιο καθαρά. Χρειαζόμαστε ένα κοινό ευρωπαϊκό όραμα για τα επόμενα 30 χρόνια». 

Tags
Back to top button